Connect with us

A fost vândut terenul de lângă Gelsor/Ce va construi noul proprietar?

Tranzacții

A fost vândut terenul de lângă Gelsor/Ce va construi noul proprietar?

Proprietarii terenului de lângă fosta clădire Gelsor, din zona Păcurari – Moara de Foc, au vândut suprafețele deținute cu o sumă de peste 2,2 milioane euro, au declarat pentru APIX.ro surse din piața imobiliară. Pe amplasament va fi construit un turn cu până la 15 etaje.

Noul proprietar este firma Mercur Mary care are în derulare un proiect imobiliar în spatele sediului PNL din Podu Roș. Pentru terenul din Păcurari există deja aprobat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) în Consiliul Local (CL), iar compania poate începe construcția chiar din acest an.

„Construire ansambluri de birouri, spații comerciale, locuințe colective și spații prestări servicii”, este obiectul proiectului urbanistic, conform PUZ aprobat în octombrie 2018 de către plenul CL.

  • Mercur Mary este deținută, în cote egale, de Bogdan Motoc și Daniel Florescu. Ultimele date financiare ale firmei, pentru anul 2019, arată o cifră de afaceri de 1,9 milioane lei, cu o pierdere financiară de peste 800.000 lei, la un număr mediu de 20 de angajați. În schimb, anul 2018 a fost profitabil pentru firmă: 1,1 milioane lei profit cu o cifră de afaceri de peste 5 milioane lei. Proprietarii firmei sunt implicați în afaceri cu jocuri de noroc, iar presa i-a supranumit „regii păcănelelor
Amplasamentul investiției

Blocul de locuințe va avea un regim de înălțime cu două niveluri în subsol, parter și 15 etaje. Proiectul nu prevede doar amenajarea de locuințe, ci și birouri, spații comerciale și spații prestări servicii. Terenul se învecinează cu amplasamentul fostei berării Păcurari. În zonă se mai află clădirea Gelsor, iar în lateralul acestui imobil există, conform informațiilor apix.ro, planuri de a ridica un imobil cu 10 etaje, pe str. Niciman.

  • Foștii proprietari ai terenului de lângă Gelsor sunt firmele Agora Solutions SRL, Merker Tech SRL și Zeta NBDR SRL. Toate cele trei firme sunt controlate de Marian Alexandru Călin, fiul patronului firmei Construcții Unu SA
Planșa de reglementări urbanistice

Articole din categoria Tranzacții

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top