Connect with us

Terenul de lângă noul Lidl din Păcurari a fost scos din nou la vânzare

Tranzacții

Terenul de lângă noul Lidl din Păcurari a fost scos din nou la vânzare

Proprietarii unul teren de peste 10.000 mp din zona noului Lidl din Păcurari au scos din nou suprafața la vânzare pe site-urile de specialitate. Aceștia vor circa 3,3 milioane euro.

Pe teren se află hale care au o suprafață totală de aproape 4.000 mp. Terenul are 10.970 mp și este racordat la toate utilitățile. Nu este pentru prima dată când bunul este scos la vânzare: anii trecuți, proprietarii solicitau un preț similar.

Terenul scos la vânzare. Între timp, în vecinătate, a fost construit noul Lidl din Păcurari

În 2017, au fost emise mai multe certificate de urbanism și, ulterior, s-au făcut demersuri pentru demolarea construcțiilor existente, 13 la număr. Pe teren se află silozul construit la începutul anilor 1980. Din informațiile APIX.ro, terenul aparține companiei Moara de Foc Imobili SA, care, la rândul ei, este în proprietatea grupului american de investiții New Century Holdings (NCH), un important jucător pe piața imobiliară din Europa de Est prin fondul Broadhurst Investment LTD.

La începutul anilor 2000, fondul a investit masiv în achiziții de foste fabrici din toata țara și, ulterior, pe o bună parte dintre acestea s-au ridicat mall-uri, hypermarket-uri sau locuințe. Altele, cum este cazul de la Iași, au fost lăsate de izbeliște.

În noul Plan Urbanistic General (PUG), în curs de aprobare, pentru zona de construire aferentă acestui proiect este stabilit un regim înalt, iar minimul acceptat vizează blocuri cu patru etaje. „Zonă mixtă de locuințe colective cu regim de înălțime înalt, cu activități comerciale și de servicii cu acces public dezvoltate la nivelurile inferioare sau în construcții independente”, se arată în PUG. Același document prevede un procent de ocupare a terenului de 50% și un coeficient de utilizare a terenului de 4. Astfel, cel mai probabil, ansamblul rezidențial va cuprinde blocuri înalte.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Tranzacții

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top