Connect with us

Efectele pandemiei? Patru hoteluri din Iași sunt scoase la vânzare

Imagine cu caracter ilustrativ (Hotel New Montana - Sinaia)

Tranzacții

Efectele pandemiei? Patru hoteluri din Iași sunt scoase la vânzare

Patru hoteluri din Iași au fost scoase la vânzare în ultima lună, conform anunțurilor publicate de proprietari sau agenți imobiliari pe site-urile de specialitate. Cea mai scumpă unitate de cazare este amplasată în Valea Lupului.

În unele cazuri, în funcție de agenția imobiliară care are contract de „exclusivitate” cu proprietarul, diferențele de preț sunt și de peste 100.000 euro. De exemplu, același hotel se vinde de către o agenție cu 1,5 milioane euro, dar, într-un alt anunț, apare suma de 1,65 milioane euro. Este același principiu ca la apartamente: proprietarii scot locuința la vânzare cu 50.000-60.000 euro, dar goana după comision a unor agenți imobiliari urcă prețul locuinței și cu până la 15-20% mai mult.

Revenind la hotelurile scoase la vânzare, lista celor patru unități este:

  • un hotel din Valea Lupului, care dispune de o suprafață de teren de aproape 5.000 mp. Pe site-uri de specialitate, hotelul apare ca figuând în municipiul Iași, dar de fapt este într-o nouă zonă rezidențială cu blocuri din comuna limitrofă. Prețul se ridică la circa 3 milioane euro. Hotelul dispune de 20 de camere
  • un hotel din Copou cu circa 1.500 mp utili și peste 3.000 mp de teren aferent. Unitatea are peste 30 de camere. Prețul ajunge la 2,2 milioane euro
  • un hotel din zona Bucșinescu, cu o suprafață utilă de peste 1.300 mp și care găzduiește 28 camere. Unitatea apare cu prețuri diferite la vânzare: 1,65 milioane euro sau 1,5 milioane euro.
  • un hotel în zona centrală, de mici dimensiuni: are doar 9 camere (parter + 2 niveluri), cu o suprafață utilă de 290 mp. Prețul – 400.000 euro. Vânzătorii dau ca reper Palas, unitatea fiind la circa 15 minute de mers pe jos de această zonă.

Un alt anunț publicat pe site-urile de specialitate are în vedere o pensiune din Păcurari care a fost scoasă la vânzare la un preț de 310.000 euro. Unitatea dispune de 14 apartamente.

De la debutul pandemiei, au mai fost și alte unități de cazare scoase la mezat: Indiana, Continental și altele.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Tranzacții

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top