Connect with us

Un teren din zona unde PMI vrea sediul Operei se vinde cu 2.222 euro/mp

Tranzacții

Un teren din zona unde PMI vrea sediul Operei se vinde cu 2.222 euro/mp

Unul dintre proprietarii de terenuri din zona spațiului verde, din fața turnului UMF, și-a scos bunul la vânzare la un preț cu 2.222 euro/mp, conform unor anunțuri publicate pe site-uri de specialitate.

Terenul are o suprafață de 900 mp, iar prețul solicitat ajunge la 2 milioane euro. Potrivit anunțului, terenul are un front stradal de 18 ml, front care se păstrează pe circa 70% din suprafață și apoi se îngustrează treptat.

Deocamdată, zona nu beneficiază de vreun plan urbanistic zonal sau vreun alt act urbanistic, dar vânzătorul susține că „este pretabil pentru construcții înalte, P+7,8 etaje, POT estimat peste 60%, CUT maxim 4%, adică se poate construi o structura de maxim 3600 mp., dar cel mai sigur 3150 mp. , adică un CUT 3,5”.

În anunț sunt trecute în revistă mai multe întrebări și răspunsuri privind regimul terenului, având în vedere că, în trecut, zona a făcut obiectul unor polemici publice.

„Terenul are regimul unui parc? NU, este un teren construibil fără nicio legătura cu termenul de parc”, este una dintre întrebări.

În imediata apropiere a amplasamentului scos la vânzare, Primăria Iași are în plan construirea unui sediu pentru Opera Iași. Fondurile sunt asigurate de Ministerul Culturii printr-un credit extern, dar implementarea unui astfel de proiect are un orizont de 10 ani.

„Terenul este construibil, este conectat la toate utilitățile, contracte cu toți furnizorii de utilități”, se mai arată în anunț.

Articole din categoria Tranzacții

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top