Connect with us

Blocuri și clădiri înalte în locul parcului Ghica Vodă

Foto: Reporter de Iași (repoteris.ro)

Investiții private

Blocuri și clădiri înalte în locul parcului Ghica Vodă

Una dintre cele mai râvnite zone pentru dezvoltatorii imobiliari se află în zona centrală, la intersecția a trei artere de circulație: str. Elena Doamna, bd. Anastasie Panu și str. Ghica VodăEste vorba despre parcul existent în fața turnului UMF (imobilul în care a funcționat Universitatea „Petre Andrei”).

În noul Plan Urbanistic General (PUG) al Iașului, destinația de parc a acestei suprafețe dispare și este înlocuită cu o „subzonă de clădiri înalte, construite în regim continuu/înşiruit, retrase faţă de aliniament”. Cei care vor dori să contruiască în zonă trebuie să respecte un regim minim de înălțime de patru etaje, cu un procent de ocupare a terenului de 70%.

În aprilie 2016, săptămânalul „Reporter de Iași” (fostul „7EST”) a dezvăluit numele proprietarilor din zonă: Primăria Iași (6.000 mp), Terramold Invest (firmă a fostului viceprimar Gabriel Surdu), Venus Court SRL, Iași Business Center, Agenta Consulting SRL (omul de afaceri Eusebiu Simniceanu) și mai multe persoane fizice (Claudia Cotea, Victor Lupu, Sebastian Niculescu, Dumitru Marchievici). Săptămânalul a arătat atunci că suprafața totală este de 13.000 mp.

Situația parcului a fost discutată și la o recentă dezbatere publică organizată de Primărie pe tema bugetului local. Un ieșean a solicitat municipalității să răscumpere terenurile private și să păstreze destinația de parc. Însă, primarul Mihai Chirica a menționat că „investițiile trebuie încurajate”.

Municipalitatea are în vedere pe partea de teren care-i aparține să amenajeze o clădire în care să funcționeze o instituție de cultură, respectiv Opera Națională Română Iași.

 

 

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top