Connect with us

Proiecte lângă Palas: Blocuri de locuințe și clădiri de birouri

Terenul lui Cristian Stanciu, de peste stradă de Hotel Internațional

Investiții private

Proiecte lângă Palas: Blocuri de locuințe și clădiri de birouri

Noi șantiere vor fi inițiate în imediata vecinătate a complexului Palas. Este vorba despre zona de vis-a-vis de Hotel Internațional, în zona intersecției str. Palat – std. Sfântul Andrei. Cel puțin două proiecte vor fi implementate în următorii doi – trei ani.

În zonă sunt peste 4.000 mp, cea mai mare parte a suprafețelor fiind controlată de politicieni cu funcții de răspundere în administrația locală și județeană.

Cel mai avansat proiect aparține consilierului local Florin Boca (PSD), politician care derulează afaceri imobiliare. Boca se află în spatele firmei Rafant Company (inclusiv denumirea companiei este compusă din primele litere ale celor doi ai copii ai lui) care are în proprietate circa 2.300 mp de teren pe std. Sfântul Andrei, înainte de parcarea existentă de la intersecția cu Splai Bahlui mal stâng. Oficial, firma este deținută de sora sa. Potrivit informațiilor APIX, Rafant a achiziționat terenul cu aproape un milion de euro, dar parte din această sumă fiind echivalentul a câtorva apartamente pe care compania le-a acordat foștilor proprietari la un bloc de pe platoul Colina Însorită din Păcurari.

Planul familiei Boca este de a construi un bloc de 10 etaje (33 metri) și încă două imobile cu un singur etaj. Deocamdată, Rafant a demolat mai multe case la începutul anului 2017, suprafața fiind acum liberă de construcții. Problema proiectului constă în faptul că terenul se află într-o zonă protejată, iar Comisia de Monumente Istorice nu a avizat încă favorabil intenția de construire. Însă, cel mai probabil, în acest an va fi acordat și acest aviz, iar familia Boca va demara proiectul.

Notă. În stânga se află terenul lui Florin Boca, iar în dreapta suprafețele deținute de Cristian Stanciu și Gheorghe Cheșcu

Cea de-a doua suprafață se află peste stradă de Hotel Internațional, terenul aparținând liderului consilierilor județeni ai PSD, Cristian Stanciu. În spatele proprietății acestuia deține teren și omul de afaceri Gheorghe Cheșcu. Deocamdată, niciunul dintre cei doi nu a anunțat ce intenționează să construiască în zonă. Conform unor surse, cel mai probabil cei doi se vor axa pe proiecte ce țin de spații de birouri, dar nu este exclus ca Cheșcu să construiască și un bloc.

Atât pe str. Palat, cât și pe std. Sfântul Andrei pe cele două suprafețe actualul Plan Urbanistic General (PUG) nu permite construcții înalte. Însă, noul PUG elimină această interdicție, în ciuda faptului că unii arhitecți care au lucrat la document s-au arătat împotriva unei astfel de măsuri.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top