Connect with us

Proiectul Fiald din Dealul Zorilor a fost aprobat de Comisia de oportunitate

Imagine de la terenul de construire, via Google Street View

Investiții private

Proiectul Fiald din Dealul Zorilor a fost aprobat de Comisia de oportunitate

Un proiect imobiliar care se va întinde pe o suprafață de 3 hectare a primit undă verde de la arhitecții care fac parte din Comisia de oportunitate de la nivelul Primăriei Iași. Acest aviz este primul pas în lanțul de autorizare a proiectului.

Construire spații cu funcțiuni mixte, spații comerciale, funcțiuni complementare și spații rezidențiale”, face obiectul solicitării Fiald. Investitorul imobiliar a construit deja două tronsoane de bloc, la sud-est de amplasamentul evidențiat în imaginea de mai sus, în cadrul unui alt proiect.

Amplasamentul investiției

Zona de construire este în plină expansiune imobiliară: în apropiere se află ansamblurile Royal Town, Carol I și Copou Garden Residence. De asemenea, în partea de sud, în plan depărtat, va fi dezvoltat proiectul inițiat de Gheorghe Iaciu.

Totodată, întreaga zonă Dealul Zorilor, spre Rediu, va cunoaște o dezvoltare importantă în următorii ani în urma proiectului care va fi implementat de Petro Grup.

Compania vrea să modifice un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat în 2007 de către Consiliul Local. La vremea respectivă, omul de afaceri Bogdan Cihodaru a obținut aprobarea CL pentru un PUZ care a studiat o zonă de 245.000 mp. Între timp, terenul a fost vândut către diverși investitori, iar zona se află în plină expansiune imobiliară.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top