Connect with us

Un nou ansamblu imobiliar va fi construit pe 12 ha: blocuri, biserică, grădiniță, spații comerciale și cabinete medicale

Investiții private

Un nou ansamblu imobiliar va fi construit pe 12 ha: blocuri, biserică, grădiniță, spații comerciale și cabinete medicale

Fostul senator Teodor Haucă își consolidează prezența în peisajul imobiliar ieșean cu încă un proiect, de data aceasta fiind vorba despre o investiție de amploare propusă pe un teren de peste 12 hectare în zona Valea Adâncă, la mai puțin de 3 km de șos. Nicolina. Proiectul prevede inclusiv construirea unei biserici.

Având în vedere amploarea investiției, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) a decis, recent, că proiectul va avea un impact semnificativ asupra mediului astfel că Planul Urbanistic Zonal (PUZ) necesită evaluare de mediu.

Acesta este amplasamentul investiției

„Ansamblu rezidențial: locuințe colective, centru de cartier (biserică, grădiniță, spații comerciale, cabinete medicale, spații de recreere, spații de servire) și construire locuințe colective, spații comerciale, anexe aferente funcțiunii de locuire, racorduri utilități, organizare de șantier”, este obiectul PUZ-ului, consultat de APIX.ro.

Potrivit informațiilor APIX.ro, terenul are o suprafață totală de 12,4 hectare și se află în Valea Adâncă la circa 2,5 km (vest) de șos. Nicolina. Amplasamentul are deschidere la mai multe străzi: Livezilor, Caisului, Ioan Joldea Vodă și Măgura, iar principalul acces este dinspre Livezilor.

Infrastructura este acum una deficitară, cea mai mare stradă (Livezilor) având 5,5 metri lățime

Principalii indicatori ai noului ansamblu – 800 de parcări

Suprafața construită propusă pentru locuințele colective este de aproape 30.000 mp, ceea ce va permite investitorului să amenajeze sute de apartamente. Blocurile vor avea un regim maxim cu demisol, parter și 3 etaje. Procentul de ocupare a terenului este propus la 30% din suprafață. În ceea ce privește parcările, sunt propuse aproape 800 de locuri.

Proiectul de plan poate influența în mod semnificat alte planuri ce se vor dezvolta în zonă, prin funcțiunile propuse (proiecte/activități existente), cât și calitatea aerului prin mărimea și natura funcțiunilor propuse corelate cu numărul de mașini ce vor deservi proiectul propus prin PUZ”, se arată într-o decizie a APM Iași.

Astfel, pentru continuarea procedurii de emitere a avizului de mediu este necesar parcurgerea unei etape suplimentare, respectiv de definitivare a proiectului de plan și de realizarea a unui raport de mediu.

„Definitivarea proiectului de plan, stabilirea domeniului de evaluare și a nivelului de detaliu al informațiilor ce trebuie incluse în Raportul de mediu, precum și analiza efectelor semnificative ale planului asupra mediului se realizează în cadrul unui grup de lucru”, se mai precizează în decizia APM.

Așa arăta zona Valea Adâncă în anul 2005 (via Google Earth). În ultimii 15 ani, numeroși ieșeni s-au relocat aici, terenurile lipsite de construcții fiind acum destul de rare

Din grupul de lucru trebuie să facă reprezentanți ai APM, precum și a altor instituții: DSP, Consiliul Județean, ABA Prut Bârlad, SGA Iași, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Garda Națională de Mediu, Apavital și Primăria Miroslava.

Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top