Connect with us

Investiții în 2022 la Miroslava: pod peste Bahlui, sensuri giratorii și lucrări la parcurile industriale

Proiecte publice

Investiții în 2022 la Miroslava: pod peste Bahlui, sensuri giratorii și lucrări la parcurile industriale

Primăria Miroslava a publicat proiectul de buget pe anul 2022, iar prognozele arată un nivel de venituri mai mic față de anul trecut, conform datelor analizate de APIX.ro din surse publice.

Potrivit autorității locale, veniturile la bugetul comunei vor fi în sumă totală de 63,4 milioane lei, sumă care cuprinde veniturile locale (50 mil. lei), creditele (4 mil. lei) și excedentul pe anul trecut (9,4 mil. lei). La sfârșitul lunii noiembrie 2021, execuția bugetară arăta venituri de 77 milioane lei la buget.

În ceea ce privește cheltuielile de investiții, acestea au fost stabilite la 25 milioane lei, în timp ce secțiunii de funcționare a instituției i-au fost alocate circa 40 milioane lei.

Lista principalelor investiții

Cele mai mari investiții ale Primăriei Miroslava pe anul în curs vizează lucrări pentru funcționarea parcurilor industriale. De exemplu, pentru proiectul de alimentare cu energie electrică a Parcului Industrial II (din spate de la Antibiotice) au fost alocate aproape 3,5 milioane lei. Alți peste 700.000 lei sunt prevăzuți pentru începerea lucrărilor de amenajare a podului peste Bahlui pe DC 25, care asigură accesul la același parc industrial. Pentru Parcul Industrial I (de lângă Delphi) sunt prevăzuți circa 500.000 lei pentru continuarea lucrărilor de modernizare a drumurilor interioare.

Înființarea unui sens giratoriu în satul Vorovești, la intersecția străzilor Prof. Dumitru Pricop, Principală, Militari și Ion Neculce, va costa 1,4 milioane lei. Pentru sensul giratoriu din satul Valea Adâncă sunt alocați circa 500.000 lei, iar 200.000 lei din această sumă reprezintă despăgubiri pentru exproprierile care vor fi făcute în cadrul proiectului. În cazul sensului din Vorovești, despăgubirilor sunt de peste 60.000 lei. Alte exproprieri vor fi făcute pentru modernizarea unei străzi (Lațcu Vodă), respectiv de aproape 120.000 lei.

Alte investiții constau în modernizare de drumuri, achiziția de utilaje, digitalizare, lucrări la unități de învățământ, amenajarea de alei pietonale, realizarea unui teren sintetic (baza sportivă Uricani), proiectarea unor zone de agrement (Horpaz, Ciurbești, Vorovești), parcuri de joacă (Valea Ursului și Uricani), înființarea sau extindere a sistemului de apă și canalizare, modernizarea sistemului de iluminat public și alte proiecte.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top