Connect with us

Pasajul Socola va fi lărgit la 5 benzi: Primăria pregătește lansarea licitației

Proiecte publice

Pasajul Socola va fi lărgit la 5 benzi: Primăria pregătește lansarea licitației

Lucrările de modernizare a pasajului Socola au fost autorizate de către Primărie, iar municipalitatea a anunțat intenția de a lansa în acest an licitația de execuție. Odată semnat un contract, lucrările au ca termen de execuție 18 luni.

O componentă a proiectului vizează lărgirea pasajului la 5 benzi, cu o nouă bandă pe sensul Centru – Socola (banda I), care va fi destinată circulației spre bld. Poitiers. Astfel, banda II va fi dedicată exclusiv circulaţiei pe direcţia Socola, iar banda III va fi destinată atât direcţiei înainte, cât şi continuarea drumului pe strada Trei Fântâni.

Realizarea de benzi suplimentare de circulaţie dedicate exclusiv circulaţiei pe sensul Centru – Socola se face în gabaritul existent al pasajului pentru a nu fi necesare expropieri de teren, potrivit proiectului tehnic avizat de consilierii locali în vara anului trecut.

Valoarea investiției este de 38 milioane lei, iar sursa de finanțare va fi Programul „Anghel Saligny”. Principalii indicatorii tehnici fac referire la:

  • reabilitare pasaj pe toată lungimea sa (450 m)
  • montare suprastructură nouă (220 m)
  • modernizarea carosabil (10.560 mp)
  • modernizare trotuare (1.750 mp)
  • montare parapeți de siguranță (840 m)
  • consolidare suprastructură cu placă de suprabetoane
  • consolidarea infrastructuri
  • lărgire rampe de acces (230 m)

Pasajul superior Socola a fost construit în anul 1960 de către Antepriza Construcții Montaj nr. 2 – Brigada Iași, pe baza unui proiect tehnic întocmit de Institutul Județean de proiectare Iași. În anul 1985, pasajul a fost reabilitat, atât prin înlocuirea completă a suprastructurii, cât și lărgirea căii la 4 benzi de 3,5 metri lățime fiecare și 2 trotuare pietonale. Înlocuirea suprastructurii și lărgirea căii de pod și pe rampele de acces au impus și modificarea alcătuirii constructive a elevațiilor infrastructurilor.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top