Connect with us

VIDEO/FOTO Primele imagini cu ansamblul de la Comat. Dacia, sub amenințarea unui trafic supraaglomerat

Randare a proiectului de la Comat

Investiții private

VIDEO/FOTO Primele imagini cu ansamblul de la Comat. Dacia, sub amenințarea unui trafic supraaglomerat

Complexul rezidențial Comat prevede blocuri înalte, cu 10 sau 18 etaje, pe str. Serg. Gr. Ioan, de la bariera BJATM și până la str. Tabacului. În imediata apropiere sunt propuse și alte proiecte majore, unele cu blocuri de 16 etaje ce vor fi construite în anii următori.

Str. Tabacului, o arteră de circulație cu o singură bandă pe sens, va deveni principala șosea unde se va descărca traficul de la mii de apartamente în cadrul a cel puțin patru proiecte imobiliare de amploare din zonă. Situându-se foarte aproape de bariera BJATM, complexul va genera trafic și în Canta, într-o zonă care este deja sufocată de mașini la orele de vârf.

Proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) din zona Comat a fost aprobat de CL în aprilie 2020, iar, o lună mai târziu, a fost vândut, după cum rezultă din autorizația de demolare pe care Primăria Iași a eliberat-o în luna iulie 2021 pe numele firmei (Sun Residence) care a preluat proiectul urbanistic.

Legendă: 1 – proiect M. Chim (detalii), 2 – proiectul Conest (vezi stadiul lucrărilor), 3 – alt proiect al M.Chim (detalii) și 4 – proiectul de la Comat

Galerie foto (randări ale proiectului de la Comat, publicate pe un site de prezentare a ansamblului rezidențial):

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top