Connect with us

Proiect european al Electra: videointerfoane cu sistem de avertizare la seism – cum va funcționa sistemul

Investiții private

Proiect european al Electra: videointerfoane cu sistem de avertizare la seism – cum va funcționa sistemul

Una dintre cele mai importante companii ieșene, Electra, a semnat recent un contract de finanțare europeană pentru implementarea unui proiect inovativ. Proiectul, realizat în parteneriat cu Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” are o valoare de 14,3 milioane lei.

Potrivit unei prezentări a proiectului, publicată de Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE), proiectul va valorifica oportunitățile identificate pe piața de videointerfonie, propunându-și ca obiectiv câștigarea unei cote semnificative din piața internațională prin promovarea unor produse cu facilități inovative și unice pe piața de profil: videointerfoane cu sistem de avertizare la seism.

  • Astfel, prin proiect se va realiza un modul seismic compatibil cu interfoanele Electra, ce va detecta apariția undelor seismice, va evalua magnitudinea acestora și va deschide ușile de intrare, alertând în același timp persoanele din clădire privind iminența seismului, îndrumându-le să nu părăsească locuința și să se deplaseze către locul de siguranță. De asemenea, un alt avantaj al utilizării dispozitivului cu acționare electrică este acela că, în contextul unei epidemii (cum ar fi COVID-19), locatarii nu vor fi nevoiți să atingă ușa. Aceasta se va deschide automat dacă pentru intrarea sau ieșirea din clădire locatarul va folosi un card contactless – fragment din prezentarea făcută de ADRNE.
Sursă foto: ADRNE

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritara 1, Prioritatea Obiectiv Specific 1.2, „Creșterea inovării în companii prin sprijinirea abordărilor multisectoriale rezultate în urma implementării “Inițiativei Regiuni mai puțin dezvoltate” și are o valoare totală de  14,26 milioane lei, din care 8,91 milioane lei valoare nerambursabilă.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top