Connect with us

Proiect cu peste 200 de locuințe, cu trei sau patru niveluri, în Bucium

Investiții private

Proiect cu peste 200 de locuințe, cu trei sau patru niveluri, în Bucium

Un proiect imobiliar major a ajuns în dezbaterea Consiliului Local: amenajarea a peste 200 de locuințe individuale într-un complex rezidențial desfășurat pe un teren de 12 hectare care află la circa 1,5 km de zona Plopii fără Soț din Bucium.

APIX.ro a scris în mai multe rânduri despre acest proiect, investiție care a suferit o serie de schimbări între timp în special în ceea ce privește numărul de locuințe propuse. La acest moment, potrivit planșei de reglementări urbanistice cuprinse în proiectul de hotărâre, în Bucium ar urma să fie construite aproape 200 de imobile care să găzduiască locuințe individuale.

Amplasamentul terenului

Terenul a fost împărţit în două unităţi teritoriale de referinţă, cu regim de înălţime similar (trei sau patru niveluri). „Accesul autovehiculelor la zona studiată se face de pe aleile adiacente ce fac legătura cu str. Narciselor prin intermediul străzilor Ştefan Octavian Iosif şi Plopii fără Soţ cu şoseaua Bucium”, se arată în proiectul de PUZ. Beneficiarul planului urbanistic este un om de afaceri britanic (Mark James Urwin).

  • În 2019, când investitorul a obținut primele avize pentru proiectul imobiliar, au fost efectuate lucrări de amenajare a terenului, intervențiile fiind pentru rețeaua de drumuri și racordurile necesare la rețelele de utilități
Planșa urbanistică a proiectului

Înălţimea maximă a imobilelor a fost stabilită la 11 metri în cazul locuinţelor cu regim demisol, parter, 1 etaj şi un al doilea etaj retras şi de 12,5 metri în cazul acelor unităţi locative cu regim demisol, parter şi 2 etaje. „La nivelul fiecărei parcele individuale se vor amenaja spaţii verzi cu un procent minim de 30% din suprafaţa respectivei parcele şi un procent de 5% de spaţiu verde public amenajat (…) Spaţiile neconstruite şi neocupate de accese şi trotuare de gardă vor fi înierbarte şi plantate cu un arbore la fiecare 100 mp”, se mai arată în PUZ.

După aprobarea proiectului, vor putea fi emise autorizaţii de construire de către Primărie. PUZ-ul nu reprezintă o fază de investiţie, ci o fază premergătoare realizării investiţiilor. Unele prevederi ale PUZ, strict necesare dezvoltării urbanistice a zonei, nu figurează în planurile imediate de investiţii. Ca atare, aceste prevederi se realizează etapizat, în funcţie de fondurile puse la dispoziţie, dar înscrise coordonat în prevederile PUZ”, se mai precizează în proiectul de PUZ. 

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top