Connect with us

Proiectul celor 130 de imobile din Bucium poate intra spre aprobare în CL

În dreapta imaginii se află terenul unde vor fi ridicate construcțiile

Investiții private

Proiectul celor 130 de imobile din Bucium poate intra spre aprobare în CL

Un proiect de amploare din Bucium, care prevede construirea a nu mai puțin de 130 de imobile, a stat în sertarele Consiliului Județean (CJ) șapte luni pentru eliberarea avizului unic.

Administrația județeană a acordat acest aviz abia la mijlocul lunii decembrie 2020, deși cererea a fost înregistrată încă din luna mai 2020. Anterior, în aprilie 2020, proiectul fusese aprobat în Comisia de urbanism a Consiliului Local.

Odată primit avizul unic de la CJ, proiectul din Bucium poate intra în spre aprobare în Consiliul Local (CL), cel mai probabil chiar în ședința din luna februarie.

După mai bine de 4 luni de când în plenul CL nu au mai fost aprobate planuri urbanistice zonale, din informațiile APIX.ro, în ședința ordinară din această lună vor fi incluse pe ordinea de zi mai multe proiecte urbanistice propuse de persoane particulare.

Ansamblul din Bucium se află la la circa 1,5 km de Plopii fără Soț. Beneficiarul PUZ-ului este un om de afaceri britanic (Mark James Urwin). Terenul are o suprafață de aproape 12 ha, fiind împărțit în loturi cu suprafețe cuprinse între 300 și 1.600 mp.

Pe acest amplasament ar urma să fie ridicate locuințe cu regim redus de înălțime

Zona are legătură cu șos. Bucium, prin intermediul str. Plopii fără Soț, str. Ștefan Octavian Iosif și str. Narciselor, dar infrastructura rutieră este (în prezent) deficitară. Terenul se află în extravilan. Conform informațiile din PUZ, amplasamentul are un „caracter dificil determinat de o stratificație înclinată cu o pantă de circa 15%”.

În general, regimul de înălțime este demisol, parter, etaj și un etaj retras. De remarcat că multe dintre cele 130 de imobile au 2-3 corpuri de clădire, fiind vorba în special de locuințe de tip duplex.

În documentație și în planșa de reglementări urbanistice sunt propuse căi de circulație noi în incinta amplasamentului care să asigure accesul la parcele.

Planșa de reglementări urbanistice

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top