Connect with us

VIDEO/FOTO Cartierul Austriac: unul dintre cele mai mari proiecte rezidențiale din Iași – 180 de case

Complexul este construit la doi pași de zona Copou-Breazu

Investiții private

VIDEO/FOTO Cartierul Austriac: unul dintre cele mai mari proiecte rezidențiale din Iași – 180 de case

Unul dintre cele mai mari proiecte rezidențiale din Iași a demarat recent: 180 de case vor fi construite după model austriac, în apropierea Dealului Copoului. În primă fază, investitorul a început lucrările pentru realizarea rețelei de drumuri din „Cartierul Austriac”, în paralel cu ridicarea primelor case.

Cartierul Austriac este un complex rezidențial modern, inovativ și prietenos cu natura, spune compania East West Management, inițiatorul proiectului. „În cadrul proiectului nostru dezvoltăm conceptul de Casă Pasivă, care presupune folosirea celor mai inovatoare și moderne tehnici de construcție, combinate cu cele mai performante materiale și instalații de încălzire, răcire și ventilație a aerului”, arată investitorul.

  • Acest articol este susținut de East West Management

Complexul va avea mai multe tipuri de case personalizate (Angela, Bertha, Carolin, Dorothy și Erika), fiecare cu dotări standard și opționale. Detalii despre fiecare tip de casă pot fi consultate pe site-ul de prezentare a proiectului.

Cum va arăta complexul la finalul lucrărilor

Ce înseamnă o casă pasivă?

Casa pasivă este rezultatul unei tehnici inovatoare în construcții care se caracterizează prin:

  • consum redus de energie (cu 75-90% mai puțin decât o casă convențională)
  • temperaturi interioare constante și uniforme, fără suprafețe reci și fără fluctuații de temperaturi
  • calitatea ridicată a aerului din interiorul casei
  • cheltuieli mici de întreținere pe întreaga durată de existență a construcției

„Astfel, Casa Pasivă este o construcție modernă, eficientă energetic, confortabilă, rentabilă și ecologică. Este o casă perfect etanșă, cu transfer termic aproape zero, care realizează un confort termic superior cu un consum mic de energie”, precizează investitorul.

Cartierul Austriac este poziționat strategic față de oraș, în zona Horlești (Rediu), aproape de zona Copou – Breazu, fiind situat la 5 minute de Rondul Păcurari și 20 minute față de Palas Mall.

„Calitatea construcției este garantată de atenția în alegerea materialelor de construcție și de instalațiile inovative promovate în cadrul conceptului Casa Pasivă. Lumina naturală este captată atât de panourile solare, cât și de ferestrele mari, orientate spre sud pentru o eficiență energetică cât mai sporită a caselor. Cartierul nostru rezidențial este ferit de poluare, fiind înconjurat de păduri și pajiști. În interiorul casei te vei bucura de aerul proaspăt al naturii”, a mai spus investitorul.

Infrastructura rutieră este construită de la zero, cu acces imediat la drum asfaltat spre Copou

Un alt avantaj are în vedere faptul că fiecare casă este proiectată cu camere încăpătoare, spațiu tehnic, terasă și câte 2 locuri de parcare pentru mașini. De asemenea, încălzirea și răcirea caselor din complex sunt asigurate de pompele de căldură prin pardoseală, asigurând un climat constant, cu consum redus de energie.

„Datorită sistemului constructiv specific unei Casei Pasive, te poți bucura de costuri cu până la 90% mai mici la încălzirea sau răcirea locuinței tale”, a mai arătat investitorul.

Site-ul de prezentare al proiectului poate fi consultat la ACEST LINK, iar evoluția lucrărilor poate fi observată și pe pagina de Facebook dedicată complexului rezidențial.

Galerie foto (randări ale proiectului):

*Articol susținut de East West Management SRL

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top