Connect with us

Prima parcare supraterană din oraș prinde contur: este construită de un privat

Investiții private

Prima parcare supraterană din oraș prinde contur: este construită de un privat

Prima parcare supraterană din Iași este construită de către Conest în zona Rampei, în cadrul unui ansamblu rezidențial pe care compania îl dezvoltă. Din imaginile de mai jos se poate observa că structura parcării este aproape finalizată: de remarcat că parcarea a fost construită simultan cu tronsoanele de bloc.

Lucrările la ansamblu au demarat în vară și se desfășoară în ritm alert astfel că, probabil, locuințele vor începe să fie predate proprietarilor pe parcursul anului 2022. Proiectul prevede amenajarea a peste 300 de apartamente în trei blocuri, fiecare cu câte 6 etaje. În ceea ce privește parcările, Conest amenajează peste 350 de locuri.

  • Spre diferență de Cluj sau Oradea, Iașul nu are în prezent vreo parcare supraterană publică. Astfel de proiecte nu au fost considerate prioritare de către Primăria Iași și au fost tratate la capitolul „diverse”.
Prima parcare supraterană din Iași începe să prindă contur. A doua parcare, similară cu cea dezvoltată de Conest, dar pe mai multe niveluri, va fi construită pe bld. Poitiers de către Continental
Astfel arăta șantierul Conest din Rampei în luna iulie 2021
Așa arată șantierul astăzi – toate blocurile sunt ridicate
Parcarea este construită spre zona căii ferate

Ansamblul rezidențial va cuprinde și spații de birouri, servicii și funcțiuni complementare. Terenul se desfășoară de la calea ferată și până în zona spălătoriilor nou-amenajate din celălalt capăt al str. Rampei.

Randare a proiectului (în plan depărtat este cartierul Dacia). Vezi mai multe imagini

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top