Connect with us

Contractele cu PMI îi prind bine firmei Conest: cifră de afaceri record

Constructori

Contractele cu PMI îi prind bine firmei Conest: cifră de afaceri record

Conest și-a triplat cifra de afaceri de la momentul în care a început să câștige, pe bandă rulantă, contracte cu Primăria Iași. În ultimii 10 ani, constructorul ieșean a devenit principalul partener de afaceri al municipalității: aproape toate proiectele importante sunt mereu câștigate de către Conest.

Cifra de afaceri cumulată pe ultimii 10 ani a Conestului ajunge la 1,33 miliarde lei, de peste trei ori mai mult față de precedenții 10 ani (410 milioane lei).

În 2020, Conest a înregistrat o cifră de afaceri record pentru ultimii 20 de ani: de 245 milioane lei – cu 46% mai mult față de anul 2019. În prezent, Conest are în derulare toate lucrările la căile de rulare pentru tramvaie pentru care Primăria a accesat fonduri europene în actualul exercițiu bugetar (2014 – 2020): trei licitații, un singur câștigător. Dar, acestea nu sunt singurele contracte – constructorul a încasat sume importante de bani și pentru reabilitarea sistemului de termoficare sau alte proiecte.

În ceea ce privește alți indicatori ai firmei, Conest a declarat un profit de 3,8 milioane lei și un număr mediu de 421 de angajați.

Actualul primar Mihai Chirica a lucrat la Conest timp de 6 ani înainte de a ajunge, în 2002, în Primărie. Mai mult, este de notorietate faptul că edilul locuiește într-o vilă în ansamblul construit de Conest. În schimb, primarul a infirmat mereu faptul că aceste aspecte ar conta în vreun fel la atribuirea contractelor de către Primărie.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Constructori

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top