Connect with us

Ce sume susține Conest că a încasat de la Primăria Iași în opt ani

Conest este principalul beneficiar de fonduri prin contracte cu Primăria

Constructori

Ce sume susține Conest că a încasat de la Primăria Iași în opt ani

Principalul adjudecatar al fondurilor publice la Iași, compania Conest, susține că a beneficiat de la Primăria Iași, în perioada 2011 – 2018, de o sumă de circa 230 milioane lei prin contractele derulate cu municipalitatea.

Din 2011 încoace, Conest a câștigat, singur sau în asociere, majoritatea contractelor importante de infrastructură finanțate prin intermediul fondurilor europene. De-a lungul timpului, presa a scris despre legăturile dintre constructor și primarul Mihai Chirica, edilul-șef actual al Iașului fiind fost angajat al companiei.

Potrivit Conest, în perioada 2011 – 2016, au fost încheiate și finalizate contracte pentru lucrări de construcții cu Primăria Iași în valoare de circa 292 milioane lei. Din suma decontată, susține Conest, în conturile constructorului au intrat 145,3 milioane lei, restul fiind reprezentat de valoarea lucrărilor executate din partea asociaților din cadrul contractelor și anume SC Martin Rose România SRL, SC Vega 93 SRL, SC Citadin SA, SC Viarom Construct SRL, SC Elsaco Electronic SRL, SC TMUCB SA, SC  Mari Vila Com SRL, SC Calcarul SA, SC IPCT Instalații SRL.

„În perioada 2016-2018 au fost încheiate  contracte pentru lucrări de infrastructură și rețele de termoficare (care sunt în curs de execuție) în valoare de 161.739.693 lei exclusiv TVA, din care valoarea contractată a lucrărilor de construcții montaj ce revin Conest este de 83.783.079 lei exclusiv TVA, diferența fiind partea asociaților din cadrul contractelor și anume: SC Viarom Construct SRL, SC Construcții Erbasu SA, SC Consix Construcții SRL, SC Elsaco Electronic SRL, SC IPCT Instalații SRL”, mai arată Conest.

Constructorul susține că cifra de afaceri realizată de Conest din contractele derulate cu Primăria reprezintă 173,3 milioane lei pentru întreaga perioadă 20112018, ceea ce înseamnă un procent de 21% din totalul cifrei de afaceri dezvoltate de companie în această perioadă (826,8 milioane lei).

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Constructori

To Top