Connect with us

Conest a câștigat trei contracte de 55 milioane lei în afara Iașului

Conest a investit masiv și în proiecte imobiliare

Constructori

Conest a câștigat trei contracte de 55 milioane lei în afara Iașului

Principalul contractor al Primăriei Iași și-a adjudecat, de la începutul acestui an, trei contracte importante de lucrări. De data aceasta, toate trei sunt în afara municipiului Iași: unul în Neamț, altul în Podu Iloaiei și celălalt în comuna Horlești – Iași. În total, contracte în valoare de 55 milioane lei atribuite în perioada ianuarie – martie 2020.

APIX.ro a verificat contractele de valoare mare câștigate de Conest în ultimul an: în total, constructorul are lucrări de peste 250 milioane lei. Jumătate din valoare reprezintă contracte în derulare cu Primăria Iași.

Toate lucrările fac referire la reabilitare de drumuri:

  • comuna Vânători, Neamț: contract de 14,4 mil. lei pentru modernizarea a 5 km de drum – 19 tronsoane de drum comunal realizate anterior prin intermediul Programului SAPARD
  • Podu Iloaiei: contract de 28,3 mil. lei pentru modernizare de străzi din oraș și a unor drumuri sătești din satul Scobilteni
  • Horlești, Iași: contract de 12,9 milioane lei pentru modernizarea a 5 km de drum (DC 26B)

Amintim că firma ieșeană a semnat, anul trecut, mai multe contracte cu Primăria Iași, cele mai importante fiind cele pentru reabilitarea și modernizarea căii de rulare a tramvaielor. Valoarea celor două contracte ajunge la 73 milioane lei și cuprind tronsoanele Bucșinescu – T. Vladimirescu – Calea Chișinăului (lucrările au început în această săptămână), Piața Podu Roș – intersecție bld. Primăverii (lucrările au fost finalizate), Cinci Drumuri – str. Pădurii – str. Nicoriță și bld. Virgil Săhleanu – intersecție bld. Metalurgiei – rond Țuțora.

În același timp, Conest va reface și calea de rulare Iași – Dancu, dar în cazul acestui proiect se așteaptă semnarea contractului de finanțare UE pentru a putea fi demarate lucrările. În cazul acestui proiect, valoarea contractului de lucrări este estimată la 45 milioane lei.

Recapitulând, Conest are cu Primăria Iași contracte în derulare de aproape 120 milioane lei, iar în ultimele trei luni a câștigat contracte de 55 milioane lei în afara Iașului. Dar, acestea sunt doar contractele cu valori mari, constructorul ieșean având în implementare și proiecte cu valori mai mici. Exemple în acest sens sunt reabilitarea Monumentului Eroilor din Galata (2,8 milioane lei).

În 2019, constructorul ieșean a mai câștigat licitații în comuna Răducăneni (4,8 milioane lei), Spitalul Județean din Suceava (28,9 milioane lei), Compania Națională de Investiții (17,3 milioane lei pentru realizarea Centrului de Screening și Diagnostic în Boli Oncologice – la Institutul regional de la Iași), modernizarea de străzi în Pașcani (7,1 milioane lei), reabilitarea de drumuri în Tomești (5,08 milioane lei), înființarea unui sistem de apă și canalizare în comuna Vadu Moldovei (8,5 milioane lei) și racord la utilități a blocurilor construite de Primăria Iași în Grădinari (7,1 milioane lei).

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Constructori

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top