Connect with us

Anunț cu repetiție la PMI: De luni, încep lucrările pe bld. Tudor Vladimirescu

Proiecte publice

Anunț cu repetiție la PMI: De luni, încep lucrările pe bld. Tudor Vladimirescu

Primăria a anunțat că, din 30 martie, vor începe lucrările de reabilitare a căii de rulare de pe bld. Tudor Vladimirescu. Începerea lucrărilor a fost amânate de mai multe ori: prima dată a fost făcut anunțul trecut, în vară, iar, acum 10 zile, polițiștii locali aplica autocolante la blocurile din zonă care informau că lucrările vor demara pe 23 martie.

Odată cu finalizarea lucrărilor pe tronsonul Podu Roș – Țesătura, constructorul Conest poate muta șantierul în Tudor Vladimirescu. Aceasta este și mare problemă în realizarea lucrărilor de infrastructură pe fonduri UE: același constructor a câștigat toate licitațiile la Primărie în acest domeniu (cinci tronsoane de cale de rulare), dar lucrările nu se desfășoară în paralel.

În același timp, Conest are mai multe proiecte imobiliare în implementare. Conest este principalul contractor al Primăriei de 10 ani încoace, fiind principalul beneficiar al fondurile UE accesate de municipalitate pe fonduri UE. Presa locală a invocat în dese rânduri relațiile dintre Conest și șefii Primăriei: înainte de a se angaja la Primăriei, actualul primar Mihai Chirica a fost angajat al Conest, iar, în prezent, locuiește în chirie într-un ansamblu rezidențial ridicat de constructorul ieșean.

Lucrările din Tudor nu cuprind și mult-așteptata supralăgire a bulevardului din dreptul Facultății de Chimie – de această lucrare se va ocupa o altă firmă: Alpenside, în acest sens contractul fiind deja semnat.

Valoarea totală a contractului de lucrări – cel referitor la calea de rulare din Tudor – ajunge la peste 34 milioane lei, fondurile fiind asigurate de Uniunea Europeană.

Proiectul general mai include şi achiziţia a şapte tramvaie, parte din lotul de 16 de astfel de vehicule care vor fi furnizate Iaşului de către firma Bozankaya (Turcia).

Pe tronsonul din Tudor Vladimirescu va fi bifată şi o premieră: va fi amenajată prima bandă dedicată pentru tramvai care va fi delimitată cu butoni stradali solari.

Lucrările de reabilitare a tronsonului liniei de tramvai cuprind următoarele activități:

  • execuția lucrărilor de construcții și instalații aferente liniei de tramvai intersecție Bucșinescu – bulevardul Tudor Vladimirescu – intersecție Calea Chișinăului (lungime: 2.444 metri – cale simplă de rulare)
  • reabilitarea celor două peroane din stația Tudor Vladimirescu
  • reabilitarea podului Tudor Vladimirescu (suprafață: 1.196 metri pătrați) și construirea a două stații de tramvai

Pentru cei care încă pot circula cu transportul public – amintim că doar unele categorii socio-profesionale beneficiază de această facilitate din cauza pandemiei Covid-19 -, CTP a anunțat că unele trasee vor fi deviate în contextul demarării lucrărilor din Tudor Vladimirescu.

Comunicatul CTP:

„Întrucât, de luni, 30 martie 2020, vor fi impuse restricții de circulație a autovehiculelor pe tronsonul cuprins între Bucșinescu – CET, pe sensul de mers către CET, traseele 42, 43, 46 și 47 vor fi deviate. Pentru început, sensul de mers CET – Bucșinescu nu va fi afectat.

Din Târgu-Cucu, pe sensul de mers către CUG I, traseele 42 și 43 vor avea următorul parcurs: Târgu-Cucu – Bd. A. Panu – Podu Roș – Bd. Socola – Casa Sindicatelor – Frigorifer – Continental – CUG I.

De asemenea, din Târgu-Cucu, pe sensul de mers către Bucium, traseul 46 va avea următorul parcurs: Târgu-Cucu – Bd. A. Panu – Podu Roș – Bd. Socola – Casa Sindicatelor – Frigorifer – Centrofarm – Bucium.

În ceea ce privește traseul 47, pe sensul de mers către Dacia, de la Spitalul Sf. Maria, acesta va avea următorul parcurs: Spitalul Sf. Maria – Elena Doamna – Str. A. Panu – Podu Roș – Pasaj Nicolina – Policlinica Recuperare – Dacia”.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top