Connect with us

Încep lucrările la calea de rulare din Tudor Vladimirescu

Proiecte publice

Încep lucrările la calea de rulare din Tudor Vladimirescu

Conest va demara în aceste zile lucrările de reabilitare a căii de rulare din Tudor Vladimirescu, pe tronsonul cuprins între intersecția Bucșinescu și intersecția Calea Chișinăului.

„Având în vedere lucrările de reabilitare a infrastructurii de tramvai ce se vor desfășura pe bld. Tudor Vladimirescu (…) începând cu 23.03.2020, vă rugăm să nu mai parcați autoturismele pe partea carosabilă a străzii. Autoturismele oprite/staționate vor fi ridicate/mutate”, se arată într-un mesaj al Poliției Locale adresat locatarilor blocurilor din lungul bulevardului.

Valoarea totală a contractului de lucrări ajunge la peste 34 milioane lei, fondurile fiind asigurate de Uniunea Europeană. În total, vor fi reabilitați 2.444 metri de cale simplă de rulare și vor fi refăcute două peroane şi Podul Tudor Vladimirescu (1.200 mp).

Proiectul general mai include şi achiziţia a şapte tramvaie, parte din lotul de 16 de astfel de vehicule care vor fi furnizate Iaşului de către firma Bozankaya (Turcia).

Pe tronsonul din Tudor Vladimirescu va fi bifată şi o premieră: va fi amenajată prima bandă dedicată pentru tramvai care va fi delimitată cu butoni stradali solari.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top