Connect with us

Bani UE: Au fost semnate contracte în valoare de 8 miliarde lei

Proiecte publice

Bani UE: Au fost semnate contracte în valoare de 8 miliarde lei

O nouă situație publicată recent de Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE) arată că valoarea totală a contractelor semnate până acum în cadrul Programului Operațional Regional (POR) ajunge la 7,95 miliarde lei.

Este vorba despre beneficiarii din întreaga zonă de nord-est a țării, care cuprinde județele Botoșani, Suceava, Iași, Neamț, Vaslui și Bacău. Principalii beneficiari sunt autoritățile locale și județene, firme, biserici și mănăstiri.

Cele mai noi contracte semnate la Iași au fost încheiate de Primăria Iași (transformarea unor terenuri degradate în spații verzi și construirea unei grădinițe) și Primăria Ciurea (refacere infrastructură școlară – construirea și dotarea unei săli de sport și a unor laboratoare la două unități școlare).

În continuare, județul Iași conduce în topul regional cu o valoare totală a contractelor care ajunge la 3,85 miliarde lei. Amintim că o bună parte din această sumă face referire la construirea Spitalului Regional de Urgență. Fără acest proiect, valoarea proiectelor din Iași ajunge la 1,5 miliarde lei.

Capitala Moldovei este urmată de Suceava (1 miliard lei), Bacău (917 milioane lei), Neamț (862 milioane lei), Botoșani (712 milioane lei) și Vaslui (600 milioane lei).

Până acum au fost semnat 601 contracte: 187 au fost finalizate (proiecte de mai mică amploare, implementate de firme – 244 milioane lei), iar alte 397 sunt în curs de implementare. De remarcat că doar 17 contracte au fost reziliate, valoarea acestora fiind de 50 milioane lei.

Situația proiectelor contractate în cadrul POR 2014 – 2020 poate fi consultată la acest link pus la dispoziție de ADRNE.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top