Connect with us

Patru milioane lei pentru realizarea a 9 terenuri de sport la școli

Proiecte publice

Patru milioane lei pentru realizarea a 9 terenuri de sport la școli

Primăria a lansat o nouă licitație pentru amenajarea de terenuri de sport la unități școlare. Valoarea contractului se ridică la 3,9 milioane lei (fără TVA) și vizează realizarea a nouă terenuri.

Unitățile școlare care vor beneficia de terenuri sunt: Școala gimnazială „B.P. Hașdeu” (două – unul de 745 mp și celălalt de 420 mp), Școala gimnazială „Elena Cuza” (594 mp), Colegiul Național (420 mp), Colegiul „Octav Băncilă” (1.008 mp), Colegiul „Costache Negruzzi” (825 mp), Colegiul „Garabet Ibrăileanu” (670 mp), Liceul Tehnologic „Petru Poni” (1.008 mp) și Colegiul „Emil Racoviță” (1.008 mp).

„Activitățile sportive se impun a fi practicate într-un cadru adecvat și special amenajat cu această destinație și care să răspundă tuturor cerințelor utilizatorilor. În prezent, dotările de care dispun majoritatea instituțiilor școlare pentru practicarea sportului, nu includ și un teren de sport amenajat corespunzător. Din această cauză, orele de educație fizică ale elevilor se desfășoară de cele mai multe ori într-un spațiu deficitar: lipsa împrejmuirilor adecvate, suprafața de joc necorespunzătoare ce prezintă un grad ridicat de pericol de accidentare, suprafața de joc marcată necorespunzătoare, lipsa dotărilor sportive”, se arată în caietul de sarcini.

Anul trecut, Primăria a lansat un program de amenajare a mai multor terenuri de sport la școli, unele dintre acestea fiind deja finalizate.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top