Connect with us

Conest începe construcția unor blocuri cu 11 etaje

Amplasamentul este vizavi de Spitalul de Recuperare, în zona parcării Primăriei

Investiții private

Conest începe construcția unor blocuri cu 11 etaje

Unul dintre cei mai cunoscuți constructori ieșeni, Conest, are undă verde pentru ridicarea de noi blocuri. Imobilele cu 11 etaje vor fi construite pe str. Pantelimon Halipa nr. 1 și vor adăposti 118 apartamente. Amplsamentul este vizavi de Spitalul de Recuperare.

Zona este destul de problematică din punct de vedere al traficului, fiind bine cunoscute blocajele zilnice din apropiere. Blocurile Conest sunt în imediata apropiere a unei parcări a Primăriei (cea de lângă terasa Max).

Parte din amplasamentul Conest (cealaltă parte e în spatele parcării)

Inițial, Conest a avut o suprafață mai mică de teren, dar în actul de autorizare apare un teren de aproape 4.000 mp (două suprafețe au fost alipite în martie 2019). Autorizația 883/2019 nu precizează în mod clar câte tronsoane de bloc vor fi construite, dar detaliază faptul că vor fi doup imobile și vor fi amenajate 118 apartamente în total, respectiv: 49 apartamente cu o camera, 65 apartamente cu doua camere, 4 apartamente cu trei camere.

Imagine preluată din proiectul de PUZ aprobat de CL în aprilie 2019

În plus, constructorul va amenaja și 6 spații comerciale. În ceea ce privește locurilor de parcare, Conest își asumă 113 locuri: 62 supraterane și 51 în subteran, la care se adaugă alte 10 locuri pentru spațiile comerciale.

Regimul de înălțime a blocurilor a fost stabilit la subsol, parter și 11 etaje. Înălțimea maxximă a imobilelor este de aproape 39 metri. Consiliul Local (CL) a aprobat planul urbanistic zonal în luna aprilie, iar autorizația de construire a fost emisă pe 14 august.

Planșa urbanistică care arată întreaga proprietate a Conest în zonă

Nu este exclus ca firma să solicite Primăriei concesionarea unui teren din imediata apropiere având în vedere că în zonă există o proprietate a CL ce este folosită în prezent ca parcare.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top