Connect with us

Undă verde pentru cel mai înalt bloc din Iași

Investiții private

Undă verde pentru cel mai înalt bloc din Iași

Comisia de urbanism a aprobat ieri cel mai mare regim de înălțime pentru un bloc din Iași: 20 etaje, la o înălțime maximă de 95 metri. Proiectul aparține firmei sucevene Daily Group SRL, iar amplasamentul este în Zona Industrială și a aparținut, în trecut, producătorului de vinuri Vinia SA.

Proiectul nu prevede construcția unui singur bloc, ci a șapte imobile: 3 cu 20 de etaje și 4 cu 10 etaje. Între aceste imobile se află și alte clădiri (spații comerciale, birouri) cu un regim mic de înălțime (parter și mansardă/1 etaj/2 etaje). Terenul pe care îl are la dispoziție investitorul trece pragul de 38.000 mp.

Amplasamentul investiției

În ceea ce privește blocurile cu 20 etaje, regimul propus mai cuprinde subsol, parter și mezanin, iar dacă luăm în calcul și etajul tehnic atunci fiecare imobil va avea 24 de niveluri.

În prezent, înălțimea aprobată (95 metri) pentru imobilele cu 20 de etaje este cea mai mare aprobată la Iași în cazul blocurilor de locuințe. Dar, în diverse etape de avizare există și alte proiecte care prevăd o înălțime și mai mare pentru un bloc de locuințe (citește aici detalii)

Proiectul a fost dezbătut de mai multe ori în Comisia de urbanism, dar aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) a fost amânată după ce investitorul a modificat modul de amplasare a parcărilor și a clarificat accesul rutier.

PUZ-ul a fost inițiat încă din primăvara anului 2018, apix.ro fiind prima sursă media care a relatat despre intenția firmei Daily Group. Societatea este patronată de omul de afaceri Ioan Pavel. Amplasamentul din bld. Chimiei a fost achiziționat în 2017 pentru suma de 1,9 milioane euro, fiind organizată o licitație pentru lichidarea bunurilor fostei Vinia SA.  

Planșa urbanistică

Cea mai cunoscută afacere a grupului de firme condus de Pavel este cea legată de automatele de cafea. Anul trecut, Daily Group a avut o cifră de afaceri de 25,6 milioane lei, un profit de 2,7 milioane lei și un număr mediu de 72 de angajați.

Odată cu aprobarea în Comisia de urbanism, proiectul de PUZ va merge pentru adoptare în plenul Consiliului Local și, ulterior, omul de afaceri va putea obține autorizația de construire.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top