Connect with us

Granturile UE pentru firme: ce constructori vor să acceseze banii/Lista integrală a firmelor

Constructori

Granturile UE pentru firme: ce constructori vor să acceseze banii/Lista integrală a firmelor

Mai multe firme din industria construcțiilor au cerut sprijinul Guvernului în cadrul schemei de finanțare prin intermediul granturilor UE. Printre aceștia se numără și firme care au în derulare proiecte imobiliare de amploare. Un exemplu în acest sens este firma Radan Construct SRL, societate patronată de fostul consilier local cunoscut pentru afacerile sale imobiliare controversate, Florin Boca (PSD).

La o cifră de afaceri de 1,8 milioane lei și un profit de 3.000 lei pe anul trecut, Radan Construct poate obține aproape 300.000 lei. Un alt constructor – Cărăbuș Grup Construct – poate accesa suma maximă: 731.000 lei. Cărăbuș are în dezvoltare un proiect controversat în capătul Păcurariului: Primăria i-a adăugat „din pix” câte 3 etaje în plus la 2 blocuri, deși votul în Consiliului Local fusese cu totul altul (citește în acest sens un material publicat de „Ziarul de Iași”).

De asemenea, firme din grupul Oscar, care realizează ansamblul de blocuri din zona Colina Însorită, vor să acceseze fiecare câte o suma de 731.0000 lei.

De granturile UE vrea să profite și un alt fost „consilier-imobiliar”, respectiv Gabriel Surdu printr-o firma Terramold Holiday deținută de afacerist. Societatea poate obține aproape 460.000 lei. Un alt politician PSD prezent pe listă este Cristian Stanciu, cu Hotel Astoria SRL, care ar putea obține aproape 400.000 lei.

Un alt investitor imobiliar, Cristin Zămosteanu, este prezent pe listă prin intermediul unei firme pe care o controlează (MCM Boutique Resort SRL), tot cu suma de 731.000 lei.

Pe listă mai figurează, prin firmele pe care le dețin, și alți oameni de afaceri cunoscuți pentru modul îndoielnic în care au derulat/derulează proiecte imobiliare, precum Andrei Panaitescu (patron Ramada, extinderea hotelului stârnind numeroase controverse) și Vasile Pușcașu (patron Hotel Traian și Motel Bucium, firmă care a demolat Casa Negruzzi).

Alte firme cu afaceri imobiliare sau în construcții incluse pe listă sunt Indiana SRL (proiectul ansamblului din Moara de Foc), EOS Residence, Trei Frați Construct, Stil Imobil, Urban Construct, OK Construct, Termocip Construct, URB Construct și altele.

În total, aproape 1.000 de firme din Iași au depus dosare pentru granturile oferite de guvern prin intermediul fondurilor UE. La nivel național, au fost contabilitate peste 21.000 de firme care vor să acceseze banii.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Constructori

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top