Connect with us

Un hotel din Centru se extinde cu trei corpuri de clădire

Foto: Google Earth

Investiții private

Un hotel din Centru se extinde cu trei corpuri de clădire

Proiectul de supraînălțare a terasei dintre Hotel Moldova și Hotel Ramada a fost modificat. Inițial, conform unei autorizații de construire emise în octombrie 2016, extinderea Hotelului Ramada era prevăzută până la o înălțime maximă de aproape 14 metri (trei etaje). Beneficiarul (Hotel Orizont SRL) a depus o cerere la Primărie prin care solicită modificarea regimului de înălțime. Astfel, ar urma să fie edificate un imobil cu trei corpuri de clădire cu subsol, parter și 3, 4 și, respectiv, 5 etaje. În ceea ce privește înălțimea maximă, investitorul propune aproape 25 metri.

Amplasamentul:

Hotel Orizont SRL are la dispoziție o suprafață de 2.500 mp, aflată între Hotel Moldova și Hotel Ramada, vizavi de clădirea E.ON de pe esplanada Teatrului Luceafărul. În septembrie 2009, Consiliul Local a aprobat o decizie prin care a dat undă verde unui plan urbanistic zonal privind supraînălțarea terasei cu până la trei etaje. Beneficiarul a solicitat eliberarea autorizației de construire abia anul trecut, lucrările fiind între timp demarate. Parterul clădirilor din fața esplanadei pietonale va fi unul retras și se va alinia cu Terasa Complexului Moldova.

Planșa de reglementări urbanistice:

Deocamdată, municipalitatea a lansat proiectul de hotărâre privind modificarea PUZ-ului aprobat în 2009 în dezbatere publică. După încheierea procesului de consultare publică și votul din CL, beneficiarul va putea solicita eliberarea unei noi autorizații de construire.

Citește AICI despre oferta de publicitate a fluxului APIX.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top