Connect with us

Conest va reabilita parcul TNI: costurile se ridică la peste 15 milioane lei

FOTO: Primăria Iași, randare din proiect

Spații verzi

Conest va reabilita parcul TNI: costurile se ridică la peste 15 milioane lei

Primăria Iași a semnat, la sfârșitul săptămânii trecute, contractul pentru modernizarea esplanadei și parcului din fața Teatrului Național. Valoarea lucrărilor se ridică la 15,4 milioane lei, fără TVA.

Licitația, lansată în noiembrie 2020, a avut un istoric zbuciumat: inițial, procedura a fost atribuită către o altă firmă (Grup Construcții Est), dar Conest a sesizat Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) și a avut câștig de cauză: forul din Capitală a decis anularea raportului de atribuire și reevaluarea ofertei declarată câștigătoare. Ulterior, Grup Construcții Est a atacat în instanță decizia CNSC, dar judecătorii, printr-o decizie adoptată de Curtea de Apel în iunie 2021, au dat câștig de cauză firmei Conest.

„Respinge ca neîntemeiată plângerea formulată de SC Grup Construcţii Est SA împotriva Deciziei CNSC nr. 987/C2/889/13.05.2021. Obligă pe petentă la plata către SC Conest SA a sumei de 5000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Definitivă”, se arată în decizia judecătorilor ieșeni.

Anunțul publicat de PMI în SICAP prin care se arată că acest contract a fost semnat cu Conest pe 4 august

Fondurile pentru modernizarea parcului sunt asigurate de la bugetul local, iar termenul de execuție este de 12 luni de la semnarea contractului de lucrări. Conform documentației de atribuire, accentul se va pune pe axul central al parcului, iar în zona centrală va fi amenajată o fântână interactivă, în timp ce fântânile existente vor fi demolate. Lucrările se vor desfășura pe o suprafață de aproape 10.000 mp.

În caietul de sarcini sunt enumerate cinci principii pentru lucrările de intervenție:

  • amplificarea deschiderii axului central şi sublinierea importanţei acestuia
  • reintroducerea apei în cadrul unui element major
  • deplasarea aleilor centrale spre zonele de umbră generate de vegetaţia înaltă
  • introducerea unor alei suplimentare în zonele de umbră
  • completarea vegetaţiei

Conform proiectului, arborii înalți de la limitele laterale (spre I.C. Brătianu și, respectiv, Hotelul Mitropoliei, vor fi păstrați. În schimb, copacii spre bld. Ștefan cel Mare vor fi relocați pentru eliberarea unui „câmp vizual”.

Printre dotările parcului se numără: corpuri de iluminat înalte, reflectoare la nivelul gazonului (pentru iluminarea busturilor şi a arborilor), plăci comemorative şi panouri afişaj, pavilion expoziţional cu pergolă, videoproiector, cişmea cu apă potabilă, poartă de acces iluminată led pentru aleile secundare, soclu pentru busturi existente, un sistem audio şi un basorelief din bronz.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Spații verzi

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top