Connect with us

PMI îndreaptă o eroare semnalată de APIX.ro: scoate 1,3 ha din registrul spațiilor verzi

Spații verzi

PMI îndreaptă o eroare semnalată de APIX.ro: scoate 1,3 ha din registrul spațiilor verzi

Consiliul Local (CL) va aproba pe 23 iulie un proiect pentru modificarea Registrului Spațiilor Verzi, respectiv de scoaterea din acest registru a unui teren 1,3 ha din zona Nicolae Iorga. APIX.ro a semnalat încă din luna mai faptul că acel teren este privat.

Este vorba despre terenul din zona Gării Nicolina în cazul căruia mereu au fost confuzii publice cu privire la regimul juridic: ba terenul era al Primăriei, ba al CFR. În realitate, terenul a fost mereu în proprietate privată, după anii 1990, iar, acum câțiva ani, urmașii proprietarului de drept au dezbătut moștenirea și, în final, întreg terenul a fost intabulat. Culmea, Primăria a inclus terenul în Registrul Spațiilor Verzi cu toate că aceeași instituție tocmai eliberase un certificat de urbanism pentru suprafața în cauză, act solicitat de proprietari.

Registrul Spațiilor Verzi a devenit public în luna mai 2021, după ce fusese aprobat în plenul CL în decembrie 2018. „Trebuie verificată cu acurateţe, în teren, orice informaţie de acest fel”, a fost explicația lui Sebastian Buraga, purtător de cuvânt al Primăriei, pentru întârziere. Cu toate acestea, la verificări, Primăriei i-a scăpat terenul din Nicolae Iorga.

În plus, registrul nu a fost publicat interactiv, ci doar sub formă de fișiere .pdf, respectiv aproape 1.500 de fișe, iar căutarea unei informații este o muncă îndelungată. Spre diferență, în București, registrul spațiilor verzi este publicat interactiv încă din anul 2013.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Spații verzi

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top