Connect with us

Un complex cu blocuri de până la 28 de etaje are undă verde de la Agenția de Mediu

Investiții private

Un complex cu blocuri de până la 28 de etaje are undă verde de la Agenția de Mediu

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) a avizat favorabil proiectul privind construirea unui complex cu locuințe colective în capătul cartierului Dacia, în prelungirea ansamblului Dream Village, regimul maxim de înălțime fiind de până la 28 de etaje. Proiectul a fost inițiat de firma Zinan Investment, iar înălțimea maximă a unui bloc este de 115 metri. Odată obținut acest aviz, proiectul va ajunge pe masa consilierilor locali.

Beneficiarul are la dispoziție o suprafață de aproape 2 hectare, terenul fiind în vecinătatea depoului Dacia. Potrivit bilanțului teritorial, blocurile vor ocupa o suprafață de 7.300 mp, circulațiile auto (inclusiv parcajele) și spațiile verzi câte 5.500 mp. Regimul maxim de înălțime este cu două niveluri în subsol, parter, mezanin, 28 etaje și un etaj tehnic.

Amplasamentul investiției – terenul are o suprafață de 18.251 mp

Proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) a fost inițiat încă de acum doi ani, după ce Zinan Investment a achiziționat terenul. Investitorul a prezentat mai multe variante de mobilare urbană, iar în fiecare dintre acestea un singur imobil are 28 de etaje, în timp ce, la restul blocurilor (5 la număr), regimul este propus cu 11 etaje, alături de alte trei imobile (de legătură) cu parter și mezanin.

Una dintre propunerile de mobilare urbană

Principalele accesuri la amplasament sunt asigurate prin str. Tabacului – Strămoșilor și bld. Dacia. Pe zona de sud a amplasamentului va fi cedat parte din teren către Primăria Iași pentru lărgirea str. Tabacului la un profil cu 4 benzi. Investitorul invocă și o serie de accesuri, inclusiv o legătura supraterană spre Canta, dar fără a-și asuma un astfel de proiect, fiind vorba despre idei vehiculate de Primăria Iași de-a lungul anilor, dar care nu au fost puse în practică.

O altă propunere de mobilare urbană

„Prin documentația PUG în curs de avizare, zona studiată face parte dintr-un perimetru cu funcțiune industrială abandonată, propunerea PUG fiind de reconversie în zona de locuire, justificat de faptul că reprezintă o zonă destructurată, situată între două cartiere dens construite – Dacia/Alexandru cel Bun și Păcurari/Canta”, se precizează în proiectul de PUZ.

Din punct de vedere funcțional, ansamblul construit va cuprinde următoarele funcțiuni:

 • Locuințe colective, inclusiv locuire în regim hotelier;
 • Spații de birouri și funcțiuni complementare, sedii de companii și firme, servicii de consultanță în diferite domenii și alte servicii profesionale;
 • Spații comerciale și funcțiuni complementare acestora;
 • Spații pentru alimentație publică și bunuri de primă necesitate în regim de supermarket sau magazine de cartier;
 • Spații pentru activități comerciale și de servicii publice;
 • Servicii sociale, colective și personale, inclusiv medicale;
 • Mobilier urban specific;
 • Alei carosabile și pietonale, parcaje auto subterane și supraterane;
 • Utilități pentru funcțiunile sus menționate.
 • Valoarea procentului de ocupare a terenului: P.O.T. va fi de maxim 40%.
 • Valorile coeficientului de utilizare a terenului: C.U.T. va fi de maxim 4,0 mpADC/mp.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top