Connect with us

Aproape 20 de construcții vor fi demolate pentru a face loc unui ansamblu cu 24 de blocuri

Investiții private

Aproape 20 de construcții vor fi demolate pentru a face loc unui ansamblu cu 24 de blocuri

Zinan Investment Group SRL a obținut undă verde de la Primărie pentru dezafactarea a 18 construcții industriale, de lângă ASAM, pe amplasament urmând a fi construit un ansamblu cu 24 de blocuri, în condițiile în care Planul urbanistic zonal (PUZ) aferent acestui proiect este aprobate de câțiva ani de plenul Consiliului Local (CL).

Terenul deținut de Zinan se află pe str. Aurel Vlaici și are o suprafață de 5,6 hectare, în timp ce construcțiile actuale ocupă aproape 1,4 ha. Suprafața desfășurată construită a fostelor hale ajunge la peste 18.000 mp. În general, construcțiile au un regim cu parter sau parter cu un etaj, doar una având 2 etaje. „Dezafectarea clădirilor se va realiza astfel încât să nu fie afectate proprietățile învecinate”, se precizează în autorizația eliberată de Primăria Iași la finalul lunii aprilie.

Amplasamentul Zinan în raport cu terenul ASAM – și pe această suprafață sunt propuse blocuri (citește detalii)

Odată ce va demola toate construcțiile existente, Zinan va putea demara cel mai mare proiect al companiei de când a intrat pe piața ieșeană, firma fiind patronată de imobiliari din Republica Moldova. Pentru acest teren există un PUZ aprobat în 2019 care permite construirea a 24 de blocuri cu un regim de înălțime cuprins între 7 și 12 etaje. Complexul va avea și un centru comercial

Zinan este o firmă deținută de o familie din Republica Moldova (Zincenco). Compania a făcut, în ultimii ani, importante achiziții de teren pe raza municipiului Iași. Printre proiectele actuale ale Zinan se numără parcarea privată de pe bld. Independenței, ansamblul rezidențial din spatele Mitropoliei, blocurile din zona Arcu din spatele fostei săli Voința sau resuscitarea proiectului de la Dream Village (capăt Dacia), unde vrea să construiască blocuri cu o înălțime de până la 115 metri.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top