Connect with us

Zona Industrială: Un nou ansamblu mixed-use pe Calea Chișinăului

Investiții private

Zona Industrială: Un nou ansamblu mixed-use pe Calea Chișinăului

Un nou proiect pentru construirea unui ansamblu mixed-use a intrat în circuitul de avizare la nivelul Primăriei Iași. Investiția aparține firmei Fio Grup Company SRL, patronată de Marian Panainte, cel care deține și Hanul Trei Sarmale, acum în reconstrucție.

Proiectul este în fază incipientă – deocamdată, compania a obținut un certificat de urbanism care arată condițiile de construire. Prin întocmirea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), indicatorii actuali vor fi schimbați astfel încât să poată fi amenajat un ansamblu mixed-use cu locuințe, servicii, birouri și spații medicale.

schita fio grup company
Amplasamentul investiției: terenul se află în apropierea complexului Carrefour Felicia, respectiv la intersecția Calea Chișinăului – bd. Metalurgiei

Din estimările APIX.ro, Fio Grup Company SRL are la dispoziție un teren cu o suprafață totală de 5.000 mp. La acest moment, nu sunt disponibile alte date privind intenția de construire, numărul de clădiri și celelalte amenajări urmând a fi stabilite prin intermediul PUZ.

Pentru anul 2023, bilanțul financiar al firmei Fio Grup încă nu este public. În schimb, în 2022, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 4,3 milioane lei (jumătate față de anul 2021) cu un profit de puțin peste jumătate de milion de lei.

În Zona Industrială există numeroase proiecte de reconfigurare urbanistică a fostelor platforme, cel mai mare șantier fiind cel de la Silk District, unde primii rezidenți au început deja să se mute.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top