Connect with us

Lucrările la complexul cu 24 de blocuri [1.000 de apartamente] din zona Aurel Vlaicu ar putea începe anul viitor

Investiții private

Lucrările la complexul cu 24 de blocuri [1.000 de apartamente] din zona Aurel Vlaicu ar putea începe anul viitor

Zinan Investment Group face deja demersurile pentru pornirea lucrărilor la un complexul rezidențial care va fi construit pe un teren pe care a plătit 8,4 milioane euro la începutul acestui an, respectiv o suprafață de 5,6 hectare pe str. Aurel Vlaicu, lângă platforma industrială ASAM.

Conform a două acte urbanistice emise de Primăria Iași, ansamblul de locuințe colective va cuprinde și un centru comercial. Amintim că, pe teren, este aprobat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) încă din anul 2019, proiect care permite construirea a 24 de blocuri cu un regim de înălțime cuprins între 7 și 12 etaje.

Terenul Zinan se află lângă ASAM, zonă unde, de asemenea, va fi construit un ansamblu rezidențial de amploare. Estimările arată că blocurile Zinan vor putea găzdui peste 1.000 de apartamente

„Construire centru comercial, gospodărie de apă, împrejmuire, amenajare parcare, amenajare acces, amplasare mijloace publicitare, organizare de șantier și branșare utilități prin demolare construcții existente”, este obiectul certificatului 2272/2023 cu referire la terenul Zinan.

„Construire ansamblu locuințe colective, spații comerciale, parcări și împrejmuire conform PUZ aprobat prin HCL 32/2019 – Etapa II și demolare construcții existente”, este obiectul certificatului 2276/2023.

În baza celor două certificate, Zinan poate obține autorizația de construire și să demareze lucrările de demolare a construcțiilor și, ulterior, ridicarea blocurilor și a centrului comercial. Stadiul avansat al proiectului permite lansarea lucrărilor în prima jumătate a anului viitor. Pe terenul din str. Aurel Vlaicu există 19 construcții cu profil industrial care vor fi demolate, având în vedere PUZ-ul aprobat de Consiliul Local.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top