Connect with us

Noi blocuri în Păcurari în baza unui proiect aprobat acum șase ani

Investiții private

Noi blocuri în Păcurari în baza unui proiect aprobat acum șase ani

O firmă care a obținut undă verde de la Consiliul Local (CL) în anul 2017 pentru un plan urbanistic zonal și-a reactualizat actele urbanistice pentru un proiect propus în zona de capăt a cartierului Păcurari, aproape de blocurile nou construite de către Cărăbuș.

„Construire locuințe colective pe teren proprietate, conform Plan Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat cu HCL 513/2017 și desființare construcții existente”, este obiectul certificatului de urbanism emis recent de Primăria Iași (2491/2023).

Terenul are deschidere la șos. Păcurari

Beneficiarul este firma Ferocris – în 2017, societatea a obținut de la autoritățile locale, în ciuda opoziției Total Gaz (vecinul de la nord), aprobarea unui plan urbanistic zonal pentru construirea unui ansamblu cu patru blocuri cu până la cinci etaje și o înălțime maximă de 20 metri. Procentul de ocupare al terenului ajunge la 45%, iar coeficientul maxim de utilizare a terenului este egal cu 2,5.

Planșa urbanistică aprobată de către Consiliul Local

Cel mai probabil, investitorul final nu va fi Ferocris – această societate s-a făcut remarcată în trecut cu scoaterea la vânzare a unor terenuri după ce a obținut aprobarea de indicatori tehnico-economici. Anul trecut, firma a avut o cifră de afaceri de 2,5 milioane lei.

Aceasta este o randare a proiectului inclusă în planul urbanistic făcut public în anul 2017

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top