Connect with us

Clădirea Inproiect, din Păcurari, a fost vândută cu 1,2 milioane euro: va găzdui cabinete medicale

Investiții private

Clădirea Inproiect, din Păcurari, a fost vândută cu 1,2 milioane euro: va găzdui cabinete medicale

Omul de afaceri Gheorghe Ionescu a vândut clădirea Inproiect din Păcurari pentru o sumă de 1,2 milioane euro, iar imobilul a intrat, între timp, într-un proces de modernizare la circa 20 de ani de când a fost lăsată de izbeliște.

Imobilul a fost construit la începutul anilor ’90, iar, temporar, a fost sediul fostului ziar „Observatorul”, o publicație care a aparținut lui Ionescu pe vremea când acesta era într-un conflict deschis cu administrația locală condusă de fostul primar Constantin Simirad. La finalul actualului proces de renovare, clădirea, abandonată de la începutul anilor 2000, va găzdui cabinete medicale.

Clădirea se află deja în renovare

„Schimbare destinație clădire în cabinete medicale Humanitas Med, modernizare, recompartimentare, amenajare interioară, realizarea termosistem, panouri solare și pompe de căldură pentru eficientizarea clădirii din punct de vedere energetic”, este obiectul unui certificat de urbanism recent emis de Primăria Iași.

Cumpărătorul imobilului este firma Humanitas Farm, din Suceava. Proprietatea cuprinde un teren de 574 mp, iar construcția are o amprentă la sol de 240 mp și o suprafață desfășurată de 720 mp, în condițiile unui regim de înălțime cu demisol, parter și un etaj.

Imobilul are deschidere la șos. Păcurari, în apropiere de intersecția Moara de Foc

Tranzacția a fost parafată încă din vara anului trecut, dar informația a devenit publică odată cu depunerea documentației de către Humanitas Farm pentru obținerea autorizației de lucrări în vederea schimbării destinației clădirii. Vânzarea a fost de bun augur pentru firma Inproiect: în 2022, compania a înregistrat cea mai bună situație financiară din istoria companiei – o cifră de afaceri de 15,8 milioane lei și un profit net de 13,9 milioane lei.

Recent, tot în Păcurari, au fost finalizate lucrările la clinica medicală MedEuropa. Un alt proiect similar este în pregătire în zona Kaufland din același cartier: va fi construită o clinică medicală care va aparține firmei Sante 2000 din Buzău.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top