Connect with us

Dezbatere publică: 6 blocuri, cu 8 etaje, vor fi construite în jurul Lidl Moara de Foc

Investiții private

Dezbatere publică: 6 blocuri, cu 8 etaje, vor fi construite în jurul Lidl Moara de Foc

Proiectul imobiliar propus de firma Gral Construct în zona din jurul Lidl Moara de Foc a ajuns în etapa de consultare publică: pe 6 decembrie va avea loc o dezbatere în acest sens la sediul municipalității. Compania propune un ansamblu rezidențial care va cuprinde câteva sute de apartamente.

Gral Construct este patronată de omul de afaceri Gheorghe Achiței, cunoscut pentru implementarea mai multor proiecte imobiliare (mai ales în Galata), dar și pentru faptul că a fost forțat să-și demoleze un imobil construit ilegal.

În această zonă vor apărea 6 blocuri cu câte 8 etaje – viitorii locatari vor avea ca alternativă de trafic doar ieșirea pe str. Canta

În proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) se vorbește de o posibilă viitoare stradă pe latura sudică a amplasamentului Gral Construct, arteră care să asigure continuitatea str. Luca Arbore până la intersecția cu str. Rampei. Însă, această stradă ar trebui amenajată de către Primăria Iași, iar municipalitatea nu a anunțat vreo intenție în acest sens.

[click pe imagine pentru o mări] Zona Dacia-Moara de Foc va trece, în următorii ani, printr-o reconfigurare urbanistică de amploare – deja se construiesc blocuri înalte în zona Comat (care vor ajunge chiar și la 18 etaje), Conest a finalizat blocurile de la fosta stație de betoane, iar MCM Construct este pe punctul de a lansa lucrările la ansamblul „Concept City” și la cel de lângă ansamblul Conest. Peste calea ferată sunt proiectele Gral, cel al complexului hotelier în locul restaurantului Moara de Foc și clădirile de birouri de lângă Gral
O randare a proiectului Gral

Compania condusă de Achiței are la dispoziție un teren de 1,3 hectare, în condițiile în care 2.000 mp sunt în curs de achiziție de la Lidl. Pe teren se află 13 construcții care au făcut parte din fosta fabrică de panificație, iar toate vor fi demolate: cea mai înaltă clădire este cea a silozului (3 etaje), restul construcțiilor având doar un singur nivel (parter).

Aceasta este clădirea silozului: rămâne de văzut care va fi soluția de demolare – construcția se află foarte aproape de blocuri de locuințe

Complexul va fi deservit de un număr estimat de 364 de locuri de parcare, care vor fi amenajate atât la subsol, cât și la nivelul terenului.

O altă randare a proiectului

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top