Connect with us

Un nou proiect major inițiat la Iași: 33 de blocuri, o biserică și mai multe imobile de servicii

Investiții private

Un nou proiect major inițiat la Iași: 33 de blocuri, o biserică și mai multe imobile de servicii

Un nou proiect imobiliar major a ajuns în etapa de consultare publică la Primăria Iași: două firme, cunoscute și pentru alte inițiative, propun un ansamblu cu zeci de clădiri, majoritatea blocuri de locuințe, în zona Ursulea, pe un teren cu o suprafață de 6,1 hectare.

Proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) va fi dezbătut public pe 6 decembrie [la sediul Primăriei], iar inițiatorii sunt companiile Oscar Eigo Group (Iași) și Partners Avenue (Bacău). Conform planșei urbanistice atașate proiectului, sunt propuse 33 de blocuri de locuințe, o biserică și 7 imobile de servicii și comerț.

Cu verde este terenul pe care se propune investiția – amplasamentul se află la capătul Fundac Ursulea și se întinde spre drumul (nemodernizat) care intersectează bld. C.A. Rosetti (cu violet) în zona Cârlig

Toate celelalte amplasamente evidențiate în schița de mai sus (altele decât culoarea verde) reprezintă terenuri pe care sunt aprobate alte proiecte imobiliare – în general este vorba despre blocuri de locuințe cu regim mic sau mediu de înălțime.

În cazul proiectului celor două firme, regimul propus este cu 3 sau 4 etaje. Investitorii susțin că, în incinta proprietății, vor realiza o rețea rutieră care va face legătură cu Fundac Ursulea și străzi adiacente, toate aceste artere de circulație având nevoie de modernizări. În ceea ce privește Fundac Ursulea, Primăria a inclus această stradă într-un program multianual de finanțare, dar nu este stabilită o dată când vor începe lucrările.

Schița urbanistică – click pe imagine pentru a descărca schița în format .pdf pentru o mai bună vizualizare

În schimb, inițiatorii proiectului de PUZ spun că vor ceda 6.000 mp din proprietate pentru asigurarea continuității Fundac Ursulea și alți 2.500 mp pentru trasee pietonale. În proiect nu se precizează câte apartamente vor fi amenajate sau care este numărul necesar de locuri de parcare – aceste aspecte vor face obiectul documentației pentru obținerea autorizației de construire.

  • APIX.ro a oferit primele informații publice despre acest proiect în octombrie 2023, odată cu emiterea de către Primăria Iași a avizului de oportunitate – la acel moment nu erau cunoscute date despre numărul de blocuri

Conform PUZ, investitorii speră să obțină autorizația de construire până cel târziu în aprilie 2025, iar construirea ansamblului de blocuri să se desfășoare în perioada mai 2025 – august 2029.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top