Connect with us

Păcurari Vest: un complex de blocuri, contestat de vecini, revine în dezbatere publică [randări]

Investiții private

Păcurari Vest: un complex de blocuri, contestat de vecini, revine în dezbatere publică [randări]

Proiectul Vectra Trading, un ansamblu cu șapte blocuri, fiecare cu câte două tronsoane, va fi din nou dezbătut public pe 4 decembrie, în condițiile în care, anterior, mai mulți proprietari din zona amplasamentului au contestat proiectul.

Complexul este propus pe un teren de 1,8 hectare, aflat la limita administrativă dintre Iași și Valea Lupului, pe latura nordică a amplasamentului fiind strada Prof. Ioan Petru Culianu. La începutul acestui an, vecini din zonă au contestat intenția de a construi blocuri, având în vedere în jurul amplasamentului sunt acum doar vile cu regim mic de înălțime.

Amplasamentul terenului

Regimul de înălțime al blocurilor propuse este subsol, demisol, parter și 2 etaje: șase dintre clădiri vor găzdui apartamente, iar celălalt imobil va avea funcțiuni mixte, în special servicii și comerț. „Parcarea va fi amenajată atât la nivelul terenului, cât și în subsolul acestuia”, se arată în Planul Urbanistic Zonal (PUZ), urmând ca numărul total necesar să fie calculat la momentul depunerii documentației pentru obținerea autorizației de construire.

Randare inclusă în proiect

Potivit proiectului de PUZ, clădirile vor avea o amprentă la sol de 5.600 mp, circulațiile auto și pietonale alți 7.500 mp, în timp ce spațiile verzi ar urma să fie amenajate pe 5.600 mp.

„Terenul se află în intravilanul municipiului Iași, în zona Păcurari Vest și este încadrat de: strada Ioan Ivanov, stradela Profesor Ioan Petru Culianu și drumul de acces – continuarea străzii Ion Minulescu din comuna Valea Lupului”, se arată în proiectul urbanistic, cu precizarea că accesurile principale vor fi de pe continuarea str. Ion Minulescu și un nou drum care va fi amenajat pe partea de est a amplasamentului.

Una dintre cele mai mari probleme invocate de vecini vizează supraaglomerarea și a fost invocată necesitatea realizării unui studiu de trafic.

Sursă randări: proiect de PUZ

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top