Connect with us

Complexul imobiliar din Păcurari, cu 14 blocuri, este pe punctul de a fi aprobat

Investiții private

Complexul imobiliar din Păcurari, cu 14 blocuri, este pe punctul de a fi aprobat

Complexul imobiliar propus pentru zona Păcurari, la limita administrativă a Iașului, a ajuns în faza de consultare publică: 14 tronsoane de bloc sunt propuse pe un teren de aproape 2 hectare.

Blocurile vor avea un regim cu subsol, demisol, parter și 2 etaje. Proiectul a fost inițiat acum câțiva ani, dar a întâmpinat probleme în procesul de avizare de la nivelul Primăriei. Investiția este propusă de Vectra Trading și constă în construirea de spații comerciale și locuințe colective. Terenul se află în zona str. Ioan Ivanov și a stradelei Ioan Petru Culianu.

Amplasamentul terenului

Potrivit proiectului de Plan Urbanistic Zonal (PUZ), blocurile vor ocupa peste 5.500 mp din suprafața terenului, iar circulațiile și aleile pietonale aproape 7.500 mp, în timp ce spațiile plantate vor fi pe aproape 5.600 mp. În documentație se precizează că peste 1.200 mp vor fi cedați domeniului public pentru modernizarea căilor de acces auto și pietonale.

Planșa urbanistică

„Accesele auto pe amplasament vor fi realizate dinspre drumul de acces din partea de vest a amplasamentului – continuare a străzii Ion Minulescu din comuna Valea Lupului și dinspre drumul nou propus din partea de est a amplasamentului conform planșei de reglementări”, se arată în proiectul de PUZ.

Complexul imobiliar face obiectul unei dezbateri publice programate pe 31 ianuarie la sediul Primăriei. Ulterior, posibil chiar în primăvară, proiectul de PUZ ar putea fi aprobat în Consiliul Local.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top