Connect with us

Terenul RADEF din Păcurari a fost vândut unuia dintre cei mai puternici oameni de afaceri ieșeni de la acest moment

Tranzacții

Terenul RADEF din Păcurari a fost vândut unuia dintre cei mai puternici oameni de afaceri ieșeni de la acest moment

Omul de afaceri Giani Canschi va intra în proprietatea terenului de 5.000 mp din Păcurari, de pe Aleea Cimitir Evreiesc, după ce, prin intermediul unei firme pe care o deține, și-a ajudecat licitația. Prețul de vânzare a fost stabilit la 4,2 milioane lei, în condițiile în care la procedură a participat și un alt ofertant.

Informația că firma Siraj Bucium SRL a câștigat licitația a fost dezvăluită de Ziarul de Iași și confirmată de directorul RADEF Adrian Mironescu. „Urmează ca, în perioada următoare, să semnăm contractul”, a declarat oficialul RADEF.

La rândul lui, omul de afaceri Giani Canschi a confirmat achiziția pentru ZDI și a declarat că firma Siraj Bucium își propune să renoveze construcțiile existente pe amplasament și să le închirieze în scop comercial.

Amintim că terenul RADEF a făcut obiectul unei polemici în Consiliul Local (CL), după ce mai mulți consilieri au vrut ca Primăria să participe la licitație pentru a intra în proprietatea terenului. În cele din urmă, proiectul de hotărâre a fost respins după ce consilierii au constatat că executivul Primăriei a prins în buget o sumă de doar un milion de lei deși prețul de pornire la licitație era de 3,8 milioane lei.

Astfel, introducerea proiectului pe ordinea de zi a ultimei ședințe ordinare s-a dovedit a fi o cacealma. Aceste lucruri s-au întâmplat în condițiile în care Primăria anunțase, cu o săptămână înainte de ședință, că va încerca să cumpere terenul. În schimb, în ședință, primarul Mihai Chirica a susținut că nu există „o cale clară și legală” pentru ca municipalitatea să participe la licitație.

APIX.ro a fost prima instituție de presă care a dezvăluit licitația RADEF și a vorbit despre ocazia ca Primăria să participe la procedură și să transforme terenul într-un parc. Mai jos, puteți revedea articolele scrise pe această temă în ultimele săptămâni:

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Tranzacții

To Top