Connect with us

Primăria nu va participa la licitația pentru achiziția terenului RADEF în scopul amenajării unui parc: Consiliul Local a respins proiectul

Acesta este zona în care se află terenul

Spații verzi

Primăria nu va participa la licitația pentru achiziția terenului RADEF în scopul amenajării unui parc: Consiliul Local a respins proiectul

UPDATE – Primăria nu va participa la licitație

Consiliul Local a respins, luni, după o lungă dezbatere, proiectul privind participarea Primăriei la licitația de achiziție a terenului RADEF din Păcurari. Inițial, proiectul a avut o susținere din partea mai multor consilieri locali, indiferent de partid.

În timpul discuțiilor, secretarul general al municipiului și-a retras avizul de legalitate după ce, în plen, șefa Finanțelor locale a anunțat că, în forma actuală, suma de bani solicitată de Direcția tehnică și de investiții a Primăriei (un milion de lei) nu acoperă nici măcar prețul de pornire la licitație (3,8 milioane lei). Ulterior, nici consilierii locali, în cea mai mare parte a lor, nu au mai susținut proiectul, printre ei numărându-se și unii dintre inițiatori, întrucât executivul nu a identificat fondurile necesare pentru a putea participa la procedură.

De cealaltă parte, primarul Mihai Chirica a declarat în plen că nu banii ar fi problema, ci lipsa unei căi „clare și legale” prin care Primăria să poată să participe la o astfel de procedură. În schimb, edilul spune că soluția pe viitor ar fi o expropriere în interes public.

Puteți urmări discuțiile pe tema achiziției terenului RADEF începând de la minutul 3:23:00. Dezbaterea pe acest subiect a ținut mai bine de o oră:

Știrea inițială

Consilierii locali dezbat în plen oportunitatea participării Primăriei la licitația organizată de RADEF, pe 2 noiembrie, în vederea achiziției terenului de 5.000 mp din Păcurari, zona aleii Cimitir Evreiesc. Un astfel de proiect a fost introdus pe ordinea de zi după ce APIX.ro a informat public despre organizarea licitației, precum și asupra șansei pe care Primăria o are în a oferi ieșenilor un nou parc.

În ultima săptămână, subiectul a fost intens politizat, în ciuda unui aparent consens transpartinic la începutul dezbaterii publice. Pe temă a reacționat inclusiv Ministerul Culturii. Este de așteptat ca, în ședința CL, discuțiile să capete din nou conotații politice, dar importantă va fi decizia: va da plenul undă verde Primăriei să participe la licitație?

APIX.ro a tratat pe larg subiectul încă de la început, când ziarul nostru a scris în exclusivitate despre intenția RADEF de a vinde terenul. Mai jos, puteți consulta articolele publicate:

Vom reveni cu informații pe parcursul desfășurării ședinței.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Spații verzi

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top