Connect with us

Primăria nu va participa la licitația pentru achiziția terenului RADEF în scopul amenajării unui parc: Consiliul Local a respins proiectul

Acesta este zona în care se află terenul

Spații verzi

Primăria nu va participa la licitația pentru achiziția terenului RADEF în scopul amenajării unui parc: Consiliul Local a respins proiectul

UPDATE – Primăria nu va participa la licitație

Consiliul Local a respins, luni, după o lungă dezbatere, proiectul privind participarea Primăriei la licitația de achiziție a terenului RADEF din Păcurari. Inițial, proiectul a avut o susținere din partea mai multor consilieri locali, indiferent de partid.

În timpul discuțiilor, secretarul general al municipiului și-a retras avizul de legalitate după ce, în plen, șefa Finanțelor locale a anunțat că, în forma actuală, suma de bani solicitată de Direcția tehnică și de investiții a Primăriei (un milion de lei) nu acoperă nici măcar prețul de pornire la licitație (3,8 milioane lei). Ulterior, nici consilierii locali, în cea mai mare parte a lor, nu au mai susținut proiectul, printre ei numărându-se și unii dintre inițiatori, întrucât executivul nu a identificat fondurile necesare pentru a putea participa la procedură.

De cealaltă parte, primarul Mihai Chirica a declarat în plen că nu banii ar fi problema, ci lipsa unei căi „clare și legale” prin care Primăria să poată să participe la o astfel de procedură. În schimb, edilul spune că soluția pe viitor ar fi o expropriere în interes public.

Puteți urmări discuțiile pe tema achiziției terenului RADEF începând de la minutul 3:23:00. Dezbaterea pe acest subiect a ținut mai bine de o oră:

Știrea inițială

Consilierii locali dezbat în plen oportunitatea participării Primăriei la licitația organizată de RADEF, pe 2 noiembrie, în vederea achiziției terenului de 5.000 mp din Păcurari, zona aleii Cimitir Evreiesc. Un astfel de proiect a fost introdus pe ordinea de zi după ce APIX.ro a informat public despre organizarea licitației, precum și asupra șansei pe care Primăria o are în a oferi ieșenilor un nou parc.

În ultima săptămână, subiectul a fost intens politizat, în ciuda unui aparent consens transpartinic la începutul dezbaterii publice. Pe temă a reacționat inclusiv Ministerul Culturii. Este de așteptat ca, în ședința CL, discuțiile să capete din nou conotații politice, dar importantă va fi decizia: va da plenul undă verde Primăriei să participe la licitație?

APIX.ro a tratat pe larg subiectul încă de la început, când ziarul nostru a scris în exclusivitate despre intenția RADEF de a vinde terenul. Mai jos, puteți consulta articolele publicate:

Vom reveni cu informații pe parcursul desfășurării ședinței.

Articole din categoria Spații verzi

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top