Connect with us

Primăria vrea achiziția terenului RADEF din Păcurari: APIX.ro a semnalat ocazia de a oferi ieşenilor un parc

Spații verzi

Primăria vrea achiziția terenului RADEF din Păcurari: APIX.ro a semnalat ocazia de a oferi ieşenilor un parc

În urma articolului APIX.ro şi a reacțiilor venite din partea societății civile, Primăria a decis să participe la licitația privind achiziția terenului RADEF din Păcurari cu scopul de a realiza o amenajare de utilitate publică.

APIX.ro a invocat necesitatea unui parc în Păcurari, dar pe teren poate fi derulat un proiect integrat, care să cuprindă, de exemplu, inclusiv o parcare subterană sau alte amenajări spre beneficiul locuitorilor din zonă.

Rămâne de văzut dacă Primăria îşi va adjudeca licitația, dar auspiciile sunt favorabile.

Amintim că articolul APIX.ro a stârnit reacții şi din partea consilierilor locali, în şedința CL din 31 octombrie urmând a fi promovat un proiect semnat de mai mulți consilieri, indiferent de partid.

APIX.ro vă prezintă mai jos comunicatul trimis în această după-amiază de Primărie:

“În urma opiniilor exprimate în spațiul public de societatea civilă, primarul Mihai Chirica a decis ca Primăria Municipiului Iași să încerce să achiziționeze un teren aflat în zona Păcurari, pe Aleea Cimitirul Evreiesc, care a aparținut RADEF Româniafilm RA, pentru a realiza o amenajare de utilitate publică.

În acest scop, municipalitatea va participa pe 2 noiembrie la licitația deschisă cu strigare organizată de administratorul special al RADEF Româniafilm RA în vederea vânzării unui teren de aproximativ 5.000 de metri pătrați, pe care se află și o clădire de aproximativ 800 de metri pătrați unde a funcționat Oficiul de Difuzare și Programare a Filmelor Iași și alte câteva anexe.

Prețul de vânzare a proprietății este 3.814.317 lei.decizie finală în privința participării la licitație trebuie să fie luată de Consiliul Local.”

Articole din categoria Spații verzi

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top