Connect with us

Primăria vrea achiziția terenului RADEF din Păcurari: APIX.ro a semnalat ocazia de a oferi ieşenilor un parc

Spații verzi

Primăria vrea achiziția terenului RADEF din Păcurari: APIX.ro a semnalat ocazia de a oferi ieşenilor un parc

În urma articolului APIX.ro şi a reacțiilor venite din partea societății civile, Primăria a decis să participe la licitația privind achiziția terenului RADEF din Păcurari cu scopul de a realiza o amenajare de utilitate publică.

APIX.ro a invocat necesitatea unui parc în Păcurari, dar pe teren poate fi derulat un proiect integrat, care să cuprindă, de exemplu, inclusiv o parcare subterană sau alte amenajări spre beneficiul locuitorilor din zonă.

Rămâne de văzut dacă Primăria îşi va adjudeca licitația, dar auspiciile sunt favorabile.

Amintim că articolul APIX.ro a stârnit reacții şi din partea consilierilor locali, în şedința CL din 31 octombrie urmând a fi promovat un proiect semnat de mai mulți consilieri, indiferent de partid.

APIX.ro vă prezintă mai jos comunicatul trimis în această după-amiază de Primărie:

“În urma opiniilor exprimate în spațiul public de societatea civilă, primarul Mihai Chirica a decis ca Primăria Municipiului Iași să încerce să achiziționeze un teren aflat în zona Păcurari, pe Aleea Cimitirul Evreiesc, care a aparținut RADEF Româniafilm RA, pentru a realiza o amenajare de utilitate publică.

În acest scop, municipalitatea va participa pe 2 noiembrie la licitația deschisă cu strigare organizată de administratorul special al RADEF Româniafilm RA în vederea vânzării unui teren de aproximativ 5.000 de metri pătrați, pe care se află și o clădire de aproximativ 800 de metri pătrați unde a funcționat Oficiul de Difuzare și Programare a Filmelor Iași și alte câteva anexe.

Prețul de vânzare a proprietății este 3.814.317 lei.decizie finală în privința participării la licitație trebuie să fie luată de Consiliul Local.”

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Spații verzi

To Top