Connect with us

Vor avea locuitorii din Păcurari un parc sau vor apărea noi blocuri înalte? Primăria are șansa să răscumpere 5.000 mp

Local

Vor avea locuitorii din Păcurari un parc sau vor apărea noi blocuri înalte? Primăria are șansa să răscumpere 5.000 mp

Administratorul judiciar al RADEF scoate la licitație publică cu strigare un teren în suprafața de circa 5.000 mp, în Păcurari, într-o zonă în plin avânt imobiliar, pe Aleea Cimitir Evreiesc. Prețul de pornire la procedură este de 3,8 milioane lei.

Pe teren se află o clădire cu o suprafață construită de 833 mp, imobil unde a funcționat sediul fostului Oficiu de difuzare și programare a filmelor Iași. De asemenea, pe teren se mai află și alte construcții-anexă.

Proprietatea imobiliară poate fi o șansă pentru locuitorii din Păcurari de a avea un parc: dacă Primăria ar răscumpăra terenul, suprafața este destul de generoasă pentru amenajarea unui spațiu verde modern în condițiile în care acest cartier este vitregit de parcuri sau locuri de agrement, spre diferență de alte zone din oraș.

Terenul este acoperit în cea mai mare parte de vegetație – dacă suprafața teren va fi achiziționată de către un investitor imobiliar, toți copacii vor fi probabil puși la pământ. Având în vedere că terenul are 5.000 mp, așa cum experiența din ultimii ani de la Iași ne arată, pentru un dezvoltator ar fi floare la ureche să construiască 4-5 blocuri a câte 10 etaje, ceea ce ar duce și la o mai mare aglomerare a zonei
  • Vânzarea bunurilor imobile a fost propusă de Administratorul special al RADEF în Planul de reorganizare aprobat de adunarea creditorilor din data de 14.09.2020 și confirmat de Judecătorul Sindic prin sentința civilă nr.4741/10.11.2020, pronunțată în dosarul nr. 10972/3/2016, aflat pe rolul Tribunalului București Secția a-VII-a Civilă. Valorificarea proprietății imobiliare se face prin metoda licitației publice cu strigare, pornindu-se de la prețul actual de vânzare, stabilit conform raportului de reevaluare întocmit în prezenta cauză și a Hotărârii Adunării creditorilor din 30.09.2022, în acest sens organizându-se un număr de 10 licitații, săptămânal. Prima vânzare a proprietății imobiliare aparțînând RADEF Româniafilm RA se va organiza în dată de 02.11.2022, ora 12.00, prin licitație publică cu strigare. În cazul în care proprietatea imobiliară nu se va vinde la primul termen de licitație, se vor organiza alte 9 (nouă) licitații, săptămânal, în fiecare zi de miercuri – fragment din anunțul publicat de către administratorul judiciar

Potrivit sursei citate, prețul de vânzare al proprietății imobiliare este 3.814.317 lei.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Local

To Top