Connect with us

Cea mai profitabilă firmă din țară vinde un teren de 2,7 ha la Iași: vrea 6,5 milioane euro

Tranzacții

Cea mai profitabilă firmă din țară vinde un teren de 2,7 ha la Iași: vrea 6,5 milioane euro

Gigantul OMV Petrom a scos la vânzare terenul din zona Țigarete unde, în trecut, a funcționat un depozit de produse petroliere, depozit dezafectat în urmă cu peste 5 ani. Din informațiile APIX.ro, OMV a stabilit prețul la 243 euro/mp, respectiv peste 6,5 milioane euro pentru întreaga suprafață (26.882 mp).

La acest moment, terenul Petrom este unul dintre cele mai scumpe bunuri imobiliare din oraș care sunt scoase la vânzare. Având în vedere funcțiunea trecută a terenului, OMV a obținut recent o autorizație pentru lucrări de decontaminare.

Terenul are o suprafață de 26.882 mp. Lângă acest teren au fost sau sunt în curs de avizare proiecte imobiliare, dar una dintre probleme rămâne accesul deficitar existent: fără investiții în infrastructură, terenul va rămâne „izolat”de principalele căi de acces din zonă

„Lucrările aferente autorizației de construire numărul 453/2022 au ca obiect lucrări de decontaminare a solului. Astfel, vor fi efectuate excavări ale solului începând de la 0,8 m până la 2 m, fiind utilizată o platformă de decontaminare pentru pământul rezultat”, se arată într-un răspuns al Primăriei Iași, la solicitarea APIX.ro.

Pe site-urile de profil, terenul a fost scos la vânzare prin intermediul agenției imobiliare a grupului – OMV Petrom Real Estate.

Dacă excludem din ecuație Fondul Proprietatea SA, OMV Petrom a fost, în 2021, cea mai profitabilă companie din țară: doar cifra de afaceri a firmei „mamă” a fost de aproape 24 miliarde lei, cu un profit de 2,7 miliarde lei și un număr de peste 8.200 angajați.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Tranzacții

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top