Connect with us

Cum îi răspunde ministrul Culturii primarului pe tema achiziției terenului RADEF: Ministerul nu poate suspenda licitația [document]

Local

Cum îi răspunde ministrul Culturii primarului pe tema achiziției terenului RADEF: Ministerul nu poate suspenda licitația [document]

Ministrul Culturii Lucian Romașcanu i-a răspuns primarului Mihai Chirica în urma demersului edilului de a solicita Ministerului suspendarea licitației pentru vânzarea terenului de 5.000 mp al RADEF din Păcurari. În urmă cu două săptămâni, APIX.ro a semnalat public posibilitatea ca Primăria să cumpere acel teren pentru a amenaja un parc.

În adresă, obținută de APIX.ro, se face un scurt istoric al terenului RADEF, iar ministrul concluzionează că „stoparea în acest moment a procedurilor privind desfășurarea acestei licitații este tardivă și ilegală”.

„Ministerul Culturii nu are nicio atribuție legală pentru a interveni în derularea procedurii de vânzare a imobilului aflat în proprietatea RADEF. (…) Soluția cea mai adecvată pentru ambele părți nu constă în astfel de exerciții nereușite de imagine ci, mai degrabă, în luarea în considerare a posibilității participării Primăriei la licitația organizată de RADEF”, spune ministrul Culturii.

Din adresă rezultă că Primăria a informat RADEF că vrea să participe la licitație în data de 24 octombrie, la câteva zile după ce APIX.ro a semnalat public faptul că este organizată procedura (pe 2 noiembrie), iar municipalitatea are șansa să valorifice un teren în beneficiul locuitorilor din Păcurari și nu numai.

În aceeași adresă se mai semnalează un element important: faptul că au existat deja persoane fizice sau juridice care au achiziționat caietul de sarcini și, mai mult, au achitat și garanția de participare la procedură în cuantum de 10% din valoarea activului. Din informațiile APIX.ro, inclusiv Primăria Iași a cumpărat caietul de sarcini.

APIX.ro pune la dispziție, mai jos, conținutul integral al răspunsului ministrului Culturii (descarcă adresa la ACEST LINK):

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top