Connect with us

Un om de afaceri ieșean are contracte în derulare de 100 milioane euro cu ApaVital și Consiliul Județean

Constructori

Un om de afaceri ieșean are contracte în derulare de 100 milioane euro cu ApaVital și Consiliul Județean

ApaVital a mai atribuit încă un contract în cadrul proiectului global de extindere a rețelelor de apă și canalizare, investiție finanțată cu bani europeni. Este cel de-al treilea contract pe care operatorul îl încredințează aceleiași firme: Daroconstruct, patronată de omul de afaceri Giani Canschi.

În acest moment, firma are în derulare mai multe contracte, dar cele principale sunt: un tronson din drumul Iași – Suceava (100 milioane lei), modernizarea Spitalului de Copii (90 milioane lei), alimentare cu apă în zona Pașcani (92 milioane lei) și alimentare cu apă în comune limitrofe mun. Iași (65 milioane lei). Primele două au fost semnate cu Consiliul Județean, iar celelalte două cu ApaVital.

La acestea se adaugă contractul semnat astăzi cu ApaVital, respectiv pentru extinderea sistemului de apă și canalizare pe Axa 4: Brăești–Sinești-Popești, în valoare de 75 milioane lei. Astfel, în total, valoarea contractelor în derulare ale Darconstruct cu CJ și, respectiv, ApaVital, trece pragul de 420 milioane lei (fără TVA).

La acest moment, Giani Canschi este implicat în mai multe firme, dar principalele companii cu care face afaceri cu statul sunt Daroconstruct și Geprocon. Daroconstruct a fost înființată în anul 2005, iar administrator este Nicoleta Fedoreac. Anul trecut, firma a declarat un număr mediu de 230 de angajați. Cifra de afaceri a fost de 91 milioane lei, iar profitul de 7,1 milioane lei.

Noul contract semnat de Darconstruct are o valoare totală de aproape 75 milioane lei. În urma lucrărilor, care vor dura doi ani, locuitorii din Brăești, Lungani, Bocniţa, Sineşti și Popeşti vor beneficia de conducte noi de aducțiune apă potabilă.

În Brăeşti şi Sineşti se vor construi stații de pompare apă potabilă, iar în Popeşti se vor înfiinţa rezervoare şi o nouă staţie de clorinare. În localitățile Popești, Doroșcani si Hărpășești (UAT Popești) se va construi o rețea de alimentare cu apă de peste 11 km și o reţea de canalizare de peste 9 km împreună cu staţii de pompare apă uzată.

De asemenea, se va înfiinţa o reţea de canalizare în localitățile Sinești și Stornești (UAT Sinești) şi o rețea de alimentare cu apă și rețea de canalizare în localitățile Popești, Doroșcani si Hărpășești.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Constructori

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top