Connect with us

Cinci acte adiționale la lucrările de la Spitalul de Copii: cu cât a crescut valoarea investiției?

Proiecte publice

Cinci acte adiționale la lucrările de la Spitalul de Copii: cu cât a crescut valoarea investiției?

Consiliul Județean (CJ) finanțează suplimentar cu peste 14 milioane lei (fără TVA) lucrările de modernizare a Spitalului de Copii „Sf. Maria”: contractul inițial, din mai 2019, prevedea o sumă de circa 80 mil. lei (fără TVA) pentru proiectarea și execuția lucrărilor. Plățile suplimentare urcă valoarea contractului e la peste 90 milioane lei.

Informația apare într-un proiect de hotărâre care va fi adoptat de Consiliul Județean pe 27 iulie în ședință ordinară și care prevede „ajustarea” valorii contractului, ajustare ce înseamnă o creștere de peste 17%. Din cele 14,1 milioane lei – suma cumulată din actele adiționale – au fost deja achitați de CJ peste 11 milioane lei, astfel că restul de plătit este de 3,1 milioane lei.

„Stadiul fizic al lucrărilor în prezent este în procent de 91,44% din total contract, lucrările desfășurându-se conform graficului de execuție”, se precizează într-un raport al CJ. Indicatorii tehnico-economici inițiali au fost aprobați în aprilie 2017 și vor fi actualizați prin intermediul deciziei din 27 iulie a CJ.

„Ajustarea” contractului de proiectare și execuție a lucrărilor urcă valoarea întregului proiect la o sumă de aproape 115 milioane lei (fără TVA). Cu TVA, valoarea proiectului ajunge la peste 134 milioane lei, sumă din care CJ contribuie cu peste 47 milioane lei, restul finanțării fiind asigurată de Comisia Europeană și Guvern.

Lucrările sunt realizate de o asociere de firme conduse de Daroconstruct. Aceeași societate, patronată de omul de afaceri Giani Canschi, are în derulare și alte contracte majoră cu CJ sau instituții din subordine: un tronson din drumul Iași – Suceava (100 milioane lei), alimentare cu apă în zona Pașcani (92 milioane lei) și alimentare cu apă în comune limitrofe mun. Iași (65 milioane lei).

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

To Top