Connect with us

Încep lucrările la Spitalul de Copii „Sf. Maria”

Lucrările au o valoare de 80 milioane lei

Proiecte publice

Încep lucrările la Spitalul de Copii „Sf. Maria”

Consiliul Județean (CJ) va emite săptămâna viitoare ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a Spitalului de Copii „SF. Maria”. Contractul de lucrări a fost semnat în luna mai 2019 cu firma Daroconstruct SRL, dar a inclus și serviciile de proiectare, din acest motiv lucrările urmând a începe abia din a doua parte a lunii septembrie.

Daroconstruct va încasa circa 80 milioane lei (fără TVA) pentru a reabilita spitalul, și este pentru prima dată, de după 1970, când unitatea spitalicească va trece printr-un amplu proces de reabilitare și modernizare.

Potrivit CJ, contractul prevede lucrări de refacere a infrastructurii, izolare termică a fațadei, înlocuire a tâmplăriei, izolarea termică a planșeului peste subsolul neîncălzit, realizarea sursei de răcire pentru saloane, săli de tratamente, săli de operație și cabinete medicale. Va fi instalat un sistem de panouri solare ca formă alternativă de producere a agentului termic necesar obținerii apei calde de consum, se vor efectua lucrări de modernizare a instalațiilor de iluminat, înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri cu eficiență energetică ridicată.

Imobilul, care are o suprafață construită la sol de 2817 mp și una utilă de 18.668,38 mp, a fost dat în folosință în anul 1970 și nu a mai fost reabilitat niciodată până acum.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, având o valoare totală de 121 milioane lei (inclusiv TVA), sumă ce cuprinde și restul contractelor necesare în astfel de proiecte (de la consultanță și până la dirigenție de șantier).

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top