Connect with us

Lista firmelor care vânează un contract de 208 milioane lei la Iași

Proiecte publice

Lista firmelor care vânează un contract de 208 milioane lei la Iași

Una dintre cele mai mari licitații desfășurate la Iași a atras cinci oferte din partea unor asocieri de firme. Este pentru a doua oară când Consiliul Județean (CJ) a scos la licitație reabilitarea drumului Iași – Suceava.

În vară, procedura a fost anulată din lipsă de ofertanți. La acel moment, șefii CJ au explicat că firmele interesate au comunicat că valoarea estimată a lucrărilor (141 milioane lei) este prea mică în contextul noilor schimbări legislative în sectorul construcțiilor. Ulterior, CJ a crescut suma, iar noul contract are o valoare estimată la 208 milioane lei. Cea mai mare parte a fondurilor provine din bani europeni nerambursabili.

În cel mai optimist scenariu, lucrările la drumul Iași – Suceava ar putea începe în primăvara anului 2020.

Procedura a fost împărțită în trei loturi:

  • Lotul 1: DJ 282 Limita Iași – Rediu – Movileni – Gropnița – DJ 281D în lungime de 29,5 km. Valoare estimată: 66,1 milioane lei.
  • Lotul 2: DJ 281D de la Coarnele Caprei – Focuri – Gropnița și DJ 281B Coarnele Caprei – Belcești (DJ 281) în lungime de 22 km. Valoarea estimată a contractului: 46,5 milioane lei.
  • Lotul 3: DJ 281 de la Belcești – Ceplenița – DN 28B și DJ 281 de la DN 28B – Scobinți – Lespezi în lungime de 40,610 km. Valoarea estimată a contractului: 96 milioane lei.

Asocierile de companii care au înaintat oferte sunt:

Lotul 1:

  • Alpenside (lider asociere) alături de Elektra Invest, General Trust Argeș și Dormarcons
  • Con Ted Company SRL (lider asociere) alături de Transmir și Construcții Gabap

Lotul 2:

  • Alpenside (lider asociere) alături de Elektra Invest, General Trust Argeș și Dormarcons

Lotul 3:

  • Eky Sam SRL (lider asociere) alături de Dimex-2000 Company, Lincas, Big Conf, A.R.M. Grup Feroviar și Cornell’S Floor SRL.
  • Alpenside (lider asociere) alături de Elektra Invest, WFA Impex și Dormarcons
  • Daroconstruct (lider asociere) alături de General Tehnic SRL, Rutador și Damiena

După cum se poate observa, o singură asociere, cea condusă de firma Alpenside din București, a înaintat oferte pentru toate cele trei loturi. În circa 30 de zile, ofertele vor fi evaluate din punct de vedere tehnic și financiar și, ulterior, CJ va anunța asocierile câștigătoare pe fiecare lot în parte.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top