Connect with us

Încep lucrările pe ultimul tronson al drumului Iași – Suceava: Consiliul Județean anunță semnarea contractului de aproape 100 mil. lei

Proiecte publice

Încep lucrările pe ultimul tronson al drumului Iași – Suceava: Consiliul Județean anunță semnarea contractului de aproape 100 mil. lei

Consiliul Județean (CJ) a anunțat că, joi, 14 iulie, va fi semnat contractul de lucrări pentru ultimul tronson al drumului Iași – Suceava, contract care are o valoare de aproape 100 milioane lei. Licitația a fost lansată încă din decembrie 2020, dar la procedură au fost mai multe contestații și, în final, „meciul” a fost soluționat în instanță.

CJ a adjudecat de mai multe ori contractul, dar semnarea nu a fost posibilă din cauza contestațiilor. Astăzi, instituția a anunțat că joi va veni la Iași ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene (Marcel Boloș) și, în prezența acestuia, va fi semnt contractul cu lucrări cu Daroconstruct, liderul asocierii care mai cuprinde firmele Rutador, Demo-Idil Construct, Agnel Industry, Loial Impex, General Tehnic și Damiena.

Daroconstruct, patronată de omul de afaceri Giani Canschi, a devenit unul dintre principalii contractatori ai Consiliului Județean în ultimii ani pentru contractele de lucrări cu valori mari, cele mai importante fiind Spitalul de Copii (80 mil. lei), alimentare cu apă în zona Pașcani (92 mil. lei) și alimentare cu apă în comune limitrofe Iașului (65 mil. lei), cu mențiunea că ultimele două contracte au fost semnate cu ApaVital.

În 2021, Darocontruct a avut venituri de peste 100 milioane lei și un profit de 7,1 milioane lei, cu un număr mediu de 230 de angajați, indicatori care plasează firma între principalii constructori din județul Iași.

Contractul de lucrări revede reabilitarea a 40 km de drum, respectiv modernizarea DJ 281 de la Belcești – Ceplenița – DN 28B – Scobinți – Lespezi. Celelalte două sectoare, care sunt acum în lucru, au următorul traseu:

  • DJ 282 limita Iași – Rediu – Movileni – Gropnița – DJ 281D (circa 30 km, valoare estimată 66,2 milioane lei)
  • DJ 281 D de la Coarnele Caprei – Focuri – Gropnița și modernizare DJ 281 D Coarnele Caprei – Belcești (circa 22 km, valoare estimată de 46 milioane lei)

Pentru aceste două sectoare, Consiliul Județean a semnat contractul cu asocierea de firme formată din Alpenside și General Trust Argeș SRL, asociere ce are un subcontractant (Elektra Invest) și un terț susținător (Domarcons SRL). Fondurile pentru refacerea celor trei tronsoane a drumului Iași – Suceava sunt asigurate de Comisia Europeană.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

To Top